Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Friday, March 30, 2012

Beautiful.

Share
assalamualaikum wbt.

All your faults to me make you more beautiful.

I love the broken ones,
Maybe I see a part of me in them.

I will be your anchor slowly,
Step by step.

*taken from Dia Frampton's song, The Broken Ones.

Tuesday, March 27, 2012

Buat kau yang sentiasa ada untuk aku.

Share
assalamualaikum wbt.

Buat engkau yang memberi kata semangat tika aku rebah. Buat engkau yang menerbitkan senyuman di bibirku tika aku kecewa. Buat engkau yang menghiburkan hatiku tika aku walang.

SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE-21~
MOGA DIBERKATINYA SENTIASA.

Aku doakan moga engkau sentiasa berbahagia dengan hidupmu. Moga engkau bertemu dengan apa yang engkau cari. Dan moga engkau menemui kebahagiaan yang didambakan itu.



*Aku sayang gila ah mu nani! Nak handbag sebijik! Haha :P
**Btw, sori lambat wish. Huu


Monday, March 26, 2012

Time heals, don't they?

Share

assalamualaikum wbt.

Most of the times, the way you portrayed yourself now makes me feel relieved that I have lost you. Sure, I learned it the hard way. But, anyway, it worth it.

:)


Thursday, March 15, 2012

Cinta hingga hujung nyawa.

Share


assalamualaikum wbt.

Ajal itu ketentuanNYA.

Dua filem yang aku tengok hari ni *heh, keje banyak kemain sempat lagi kau tengok movie cik fana?* iaitu One Day dengan Love, Nora betul-betul mengingatkan aku akan apa yang pernah aku rasa dulu. And btw, kalau nak tau dua filem tu pasal apa silalah google ye. Malas nak cerita kat sini. Anyway, dulu aku pernah cakap, aku rela terputus kasih kerana ajal sebab sekurang-kurangnya aku tahu dia masih setia dengan aku. Mungkin sebab ketika itu perasaan aku masih sakit ditinggalkan menyebabkan aku mengutarakan kenyataan itu.

Tapi lepas tengok dua filem tu, terus rasa macam tak rela dapat situasi macam tu. Sebab tiada siapa yang dapat melawan takdir yang tertulis. Ajal itu sesuatu yang pasti dan tetap akan terjadi. Aku rasa aku takkan sanggup untuk terus menyimpan rasa sayang sedangkan hanya aku sahaja yang berada di dunia ini. Tiada dia untuk selamanya. Ia seolah-olah perasaan itu tergantung tanpa dapat direalisasikan walau selepas seribu tahun pun. Aku takkan sanggup meneruskan hidup tanpa orang yang disayang tiada di sisi untuk selamanya. Kenyataan bahawa dia tiada di dunia yang sama dengan aku itu sangat perit untuk ditelan. Membayangkan sahaja sudah tak terkira peritnya apatah lagi untuk mengalaminya.

Ah, emosional pulak aku malam-malam ni.





*Maafkan aku. Aku tidak pernah mendoakan kau sebegitu tapi sedikit sebanyak rasa sakit yang tak tertanggung waktu itu mendorong aku merasakan sedemikian rupa. Maafkan aku sekali lagi.


Thursday, March 8, 2012

You and me.

Share
assalamualaikum wbt.

You. I want you to be here with me. To see the world I am seeing. To feel the wind I am feeling. To hear those beautiful voices I am hearing.

Be with me. I need your presence. To keep me from falling. As I am holding on you.

This agony. It's killing me. I want it to go away. And it will be when you're with me.

Please. Make your reality and my reality become one. I want to be in yours. And I want you to be in mine.

So, come with me. And bring me to the other dimension. Bring me there. And leave all these pain here.

Sunday, March 4, 2012

Nikmat demam.

Share
assalamualaikum wbt.

Heh, tak sangka kena virus demam plak dua, tiga hari ni. Mungkin sebab cuaca tak menentu kot. Tambah dengan kena hujan lagi. Terus demam. Satu hari tak boleh buat pape. Asal bangun je kepala pusing-pusing, berdenyut-denyut. Nasib baik tak muntah-muntah je. Ngeri oh kalau muntah. Memang rasa tak selesa je. Tekak pun sakit. Nak cakap memang seksa jugak la. So mute terus untuk satu hari. Tak sanggup nak cakap sebab sakit.

Bila demam ni, teringat lah nikmat time sehat. Takdelah terbaring je atas katil, tiap tujuh jam kena telan ubat, makan apa pun takde selera. Makan apa pun rasa sama je. Tawar dan pahit. Itulah, manusia. Time susah baru teringat time senang.

Dan alangkah nikmatnya kalau ada kat rumah time-time sakit ni. For sure adik-adik kesayangan pasrah je jadi kuli kakak kesayangan diorang nih. Hekhek. Dan, oh. Nikmat sungguh kalau dapat nasi air time-time camni.

*Syukur Tuhan, Kau masih memberi aku nikmat sakit. Sebagai peringatan untuk aku. Sesungguhnya nikmatMu sungguh luas.