Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Tuesday, November 15, 2011

Oh oh. U made me laugh XD

Share

assalamualaikum wbt.

Tak tau nak cakap apa but seriously, you made me laugh.

And yes, I do laugh a lot! XD


Monday, November 14, 2011

Aku jumpa kau dan aku tersenyum.

Share
assalamualaikum wbt.

I'm bleeding.
Hard.
Blood's everywhere.
All over the place.
But yet,
I'm still here.
Static.
Cannot move.
Even a single inch.
Waiting to be burnt into ashes perhaps?
And being reborn again.
Like a phoenix.

Ya, aku kecewa. Aku sakit. Aku rabak. Aku rebah dalam ujian Yang Maha Esa ini. Sesungguhnya aku tak kuat. Aku lemah. Sudah bersungai air mata jatuh. Sudah berbakul tisu habis. Tapi sakit di hati takkan jua hilang. Ah, beratnya ujianMu Ya Tuhan.

Tapi, ALLAH itu Maha Penyayang. DIA bukakan sedikit jalan untukku. Di samping mak ayah, rakan-rakan, DIA pertemukan aku dengan kau. Hadirnya kau memberi sedikit sinar. Sesungguhnya. Saat aku terasa sakit yang amat sangat, aku meronta-ronta untuk menemui kau. Saat kau di depanku, hati ku terpujuk. Hatiku sedikit tenang. Dengan bantuan Subhanallah, Alhamdu lillah, Allahuakbar di bibirku; menemui kau memujuk hati rawan ini.

Sesungguhnya aku berterima kasih padaNYA. Kerana menemukan aku dengan kau. Aku bersyukur aku dirabakkan. Jika tidak aku takkan menemui kau tahu? Biarpun kau hanyalah cetusan idea pelbagai penulis di muka blogspot, aku sangat berterima kasih kepada kau. Biarpun kau hanyalah wujud di alam maya ini, aku bersyukur ditemukan dengan kau.

Terima kasih Terfaktab!


*setinggi penghargaan untuk skuad Terfaktab sebab buat hidup aku sedikit bersinar terutama Aqram selaku founder Terfaktab. Dan jugak Mr. K yang buat aku kenal Terfaktab. Dan semestinya author-author Terfaktab yang lain iaitu Penulis.Sahaja, Eleena Reeney, Hellioz, TheBentPencil, Bukan Penggoda , Amoi, Durian!, Ladynoe, Lord Zara, Cob Nobbler, Ulii Azman, Leplep, Shahirah Khairudin, Isaac Ismael, dan Sofia Nin. (maaf sangat kalau ada yang tertinggal. Tak sengaja. huu)
**aku tahu dah habis dah peraduan ni tapi aku tetap nak buat jugak post ni sebagai penghargaan aku untuk Terfaktab yang banyak bantu aku sebulan dua ni.
***akhir kata, Selamat Ulang Tahun yang Pertama Terfaktab! :)

Saturday, November 5, 2011

My future hubby. This one's for you.

Share
assalamualaikum wbt.

I have died everyday waiting for you
Darling, don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought Your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Dear my dearest future hubby. No matter where you are now, or what you do. I dedicate this beautiful song for you. And yes, I'll love you for a thousand years. And for a thousand more.

:)

Thursday, November 3, 2011

Mimpi lagi.

Share
assalamualaikum wbt.

Memang la mimpi lagi. Bukan tiap-tiap malam ke kita mimpi? Dan secara saintifiknya setiap manusia akan bermimpi setiap kali dia tido. Orang yang cakap die tak mimpi tu boleh la dikatakan die tipu tapi takpe, die tipu secara tak sedar sebab most of the time kita akan lupa mimpi kita. Saintis yang buat research ni cakap gelombang otak orang yang claim die tak mimpi sama dengan gelombang otak yang mimpi. So, natijahnya die mimpi la jugak kan? Eh, tetiba cakap pasal sains plak. Okeh, serius rindu nak khatam buku teks biologi macam dulu-dulu.

Mimpi lagi. Situasi berlainan. Tetapi intinya sama. Dan cukup untuk buat diri ini terbuai. Harapan dan harapan. Macam agak mustahil tapi tak salah untuk terus berharap bukan? Asalkan tak terlalu berharap sudah. Ye tak?

*Dah dua hari bangun tido dengan tersenyum. Syukur. :)