Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Monday, October 31, 2011

Share
assalamualaikum wbt.

Sesungguhnya aku tak tahu bila aku akan sembuh. Ada masa aku rasa aku dah kuat alih-alih tiba-tiba leleh tak berlagu.

Dan hari ini, air jernih itu sekali lagi menodai pipi. Ah, sudah aku katakan, jangan bertanya jika dalam hati tidak bermaksud apa-apa.

"Kau jangan cuba beri harapan atau menerima cinta dari seseorang kalau kau belum sedia. Kerana kau akan menyeksa orang yang mencintai kau. Dia boleh maafkan, tapi boleh ke dia lupakan?"
-penulis.sahaja, Terfaktab-

**Sangat tertarik dengan cara penulisan penulis.sahaja. Jiwa-jiwa yet still selamba jugak.



Saturday, October 29, 2011

Baby, it's cold outside.

Share
video

Beautiful song. Really. :)

Friday, October 28, 2011

Share
Hari ni putus.

Sebulan pastu aku dapat tau kau usha orang lain.

Sebulan lepas tu aku dapat tau kau dengan budak tu dah jadi.

Sebulan lepas tu ape lagi berita yang akan sampai?

Ah, dem!

*entry ni aku tak bagi salam sebab aku buat entri ni untuk aku mencarut. tapi dem je yang mampu keluar. ah, shhhht.

Wednesday, October 26, 2011

Saya terharu sangat-sangat bila sahabat saya buat ini.

Share
assalamualaikum wbt.

No words needed. 'Cause there's no words can describe how touched I am when I am reading these:

Yang Selayaknya by Hunnyhanani.

kerana kita punya rasa yang berbeza.
aku sendiri,kau pergi membawa diri.
aku masih di sini,kau sudah punya pengganti.
dan aku tetap menanti.

mungkin bukan dikau.
boleh jadi dia.dia dan dia.
mana mungkin sama antara kau dan dia.
bayangan masa silam yang suram berbalam
mana mungkin serupa dengan masa depan yang gemilang.
aku mungkin sendiri tapi aku masih di sini.
menanti pada yang pasti.

walau aku tidak punya dikau,
aku ada DIA.
dan mereka.



writen from heart to my dearest friend,Fana.
hugs and kisses from afar.

My dearest friend. Thank you for everything. Thank you for the time you hear me cry. Thank you for the trouble you had by calling me from afar. Thank you for the poem above. Thank you. I completely cannot repay you for those things you've done for me but I only can pray to ALLAH SWT that HE will bless you and keep you safe wherever you are.

Thank God I have you as my friend. :))

(the poem above is pasted from her blog)

Sunday, October 23, 2011

Share
assalamualaikum wbt.

Dear you. Please stop sending me texts on how much your new girl resembles me. You're not being fair to her. Besides, just let me live my life as you live yours.

Cheers. :)

Gombak.

Share

assalamualaikum wbt.

Gombak. Semoga tiada kali ke-3 buat masa ini. Biarlah hati ini tenang dulu. Dan kuat untuk kembali semula ke situ.

Saturday, October 22, 2011

Quoted.

Share
assalamualaikum wbt.




That is what girls are. We always say things opposite to what we feel. Because sometimes we don't want to burden people around us but when people believe that we are okay as what we said, we will feel frustrated.

At least it applies to me. Sometimes. :)

Thursday, October 20, 2011

Selamat ulang tahun sya~!

Share
assalamualaikum wbt.

Selamat ulang tahun yang ke-21 Sy Fatin Farhana bt Tuan Embong!


Semoga awak sentiasa diredhaiNYA.
Semoga jalan awak dipermudahkanNYA sentiasa.
Semoga awak sentiasa happy bersama famili.
Semoga ALLAH SWT mempermudahkan jodoh. hee

And Sya,
thanks for being my friend.
thanks for being understanding.
and thanks for being such a goooood friend.

Love u much. :)



Wednesday, October 19, 2011

DaripadaNya kita datang, kepadaNYA juga kita kembali.

Share


assalamualaikum wbt.

Pagi tadi time tengah siap-siap nak ke kelas terima satu berita yang sangat mengejutkan. Innalillah.. Moga rohnya dicucuri rahmatNYA. Amiin.


*gambar kelas time form 4. satu kelas dengan arwah*


*satu kelas lagi dengan arwah time form 5.*

Mengingatkan diri sendiri bahawa ajal itu sangat dekat dan tidak mengira usia. Subhanallah Ya ALLAH.

Monday, October 17, 2011

...

Share
assalamualaikum wbt.



Lelaki itu hipokrit. Don't they?




Saturday, October 15, 2011

cintaku seorang duda

Share
assalamualaikum wbt.

Haa, tajuk nak kontroversi je kan hee. Sebenarnya tu tajuk cerpen. Cite die best jgk la. Cite pasal dara kawen ngan duda anak sorang. Best gak camtu kan. Dapat sorang anak ekspress. Tak payah susah2 mengandung, bersalin bagai. HAHA.

Ni die link cerpen tu. Cintaku seorang duda.

Btw, tadi terjumpa satu gambar ni.



First 3 words aku jumpa:
: funny = er, seriously? Aku ni blur kot. Cuba tanya rumate.
: sad = HAHA. no komen.
: beautiful = erk, ade orang cakap aku selekeh kot sampai malu bawak jumpe kawan2 die. HAHA


berat mata memandang berat lagi bahu memikul

Share
assalamualaikum wbt.

Aku penah buat post pasal kawan-kawan kat sini kan? Hari ni aku nak buat lagi post pasal kawan. Saja gatal tangan nak buat lagi. HAHA

The truth is, I do appreciate my friends. They always with me through thick and thin. They make me strong when I wither. They offer their shoulder for me to cry on. They bring me anywhere I want to go. They support me in everything.

For my friends, Rumate, Sya and Awien. Thanks much. Tanpa korang aku tak tau apa akan jadi kat aku ni. Korang pun tahu kan aritu aku miserable gila. Sekarang ni kalo nak miserable memang tak bole langsung sebab korang for sure buat aku happy.

I am grateful to ALLAH SWT for granting me with such a wonderful friends. And Ya ALLAH, I couldn't ask for more. This is more than enough.

Thank you Ya Rabb. :)

*betullah orang cakap. Friends insyaALLAH will always be there for u. But lover, once they don't love u anymore they will simply vanish.

Friday, October 14, 2011

membebel di malam hari

Share


assalamualaikum wbt.

Kadang-kadang bila tengok fb ni rasa nak tergelak pun ada. Kalo kat wall tu penuh ngan status pasal kawen la, relationship la, cinta la. Yela, sape tak nak kawen beb. Aku pun nak kawen. Dahla bercita-cita nak kawen awal. HAHA

Dulu time aku still in relationship aku takde la terpikir pun nak bother pasal diorang punya status tu. Tapi bila da sorang ni, bile baca status-status tu buat aku terpikir. Aku ni dah besar dah kot. Kalo kawen dah bole beranak kan. Kawan-kawan plak macam sibuk nak usha2 pasangan hidup. Aku pun sama la kan. hee

Sape la taknak kawen kan? Untuk aku pompuan, aku nak la ada lelaki yang bole jaga aku. Bole bimbing aku. Bole gitau aku bile aku da gemuk or da kurus ngan jujur. HAHA. But then, aku rasa macam umur 21 tahun ni awal lagi kot untuk aku involve balik ngan serious relationship. And kadang-kadang rasa macam bile da sampai waktu nak mintak tolong je umi abah carikan. Bile da jumpe, berkenan, kawen terus. Senang. HAHA. Best pe bercinta pas kawen. HAHA. Gatai gila aku. :P

Sekarang ni aku seronok ade ngan kawan-kawan. Pas abis study nak kerja dulu bagi umi, abah, adik-adik rasa duit hasil kerja kakak sulung diorang ni. Da sampai masa, ada jodoh kawen la kan. Takde kat dunia, kat sana insyaALLAH ada tapi kena la usaha baiki diri dulu. Nak dapat yang baik kena la jadi baik dulu ye tak?HAHA

Okay, serious aku da meraban benda pelik-pelik. Harus berhenti sebelum merepek lebih banyak benda lagi.


*okeh, ini seyes sangat comel~*

**da weng akibat makan perut kambing tadi. perut penuh tak leh tido. huu

Thursday, October 13, 2011

mimpi

Share
assalamualaikum wbt.

Semalam mimpi dia meninggal. Orang cakap mimpi orang meninggal ni insyaALLAH dia panjang umur. Takpelah. Doakan je la kan.

Dan berharap signifikan mimpi tu meresap dalam diri. Seolah2 dia dah takde dalam dunia ni dan hanya boleh mengenang dari jauh saja.

Wednesday, October 12, 2011

noktah.

Share


assalamualaikum wbt.

Sunday, October 9, 2011

Share
assalamualaikum wbt.


i'm acting cool. but the truth is i'm crying inside.

Monday, October 3, 2011

Dear me,

Share
Assalamualaikum wbt.

Selamat ulang tahun yang ke-21~!

Moga lebih kuat menghadapi cabaran hidup
Moga lebih matang menghadapi konflik-konflik dunia
Moga lebih menjadi anak yang baik untuk umi dan abah
Moga menjadi kakak yang lebih baik untuk adik-adik
Moga lebih bersedia menghadapi mati.

Ya ALLAH, KAU jadikanlah hidup aku pada tahun ini lebih bermakna.
Amiin..
:)


*thanks to those yang wish. Abah umi yang wish dari kelantan. Chapid yang call dari jepun. Partner, Furqan y hantar msg sweet gila. Ayeh, Ha, Tinchah, Fizah, Akif, Dyana, and Chema' yang hantar msg. Aznan yang wish lepas fana gitau hee. Dan jugak yang wish kat fb. Tapi paling terharu roomie, Husna, Sya n Awien yang surprisekan semalam. Thanks much! :)

Sunday, October 2, 2011

Post ini tiada isi.

Share
assalamualaikum wbt.



Ini sangatlah comel. Mau mau~

Saturday, October 1, 2011

Stereo Heart - Gym Class Heroes ft. Adam Levine

Share


My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo


If I was just another dusty record on the shelve
Will you blow me off and play me like everybody else
If I ask you to scratch my back, could you manage that
Like it read well, check it Travie, I can handle that
Furthermore, I apologize for any skipping tracks
This the last girl that play me left a couple cracks
I used to used to used to used to, now I’m over that
Cause holding grudges over love is ancient artifacts

If I could only find a note to make you understand
I sing a song and the image grab me by the hands
Keep myself inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you


My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo


If I wasn't old school, fifty pound boombox
Would you hold me on your shoulder, wherever you walk

Would you turn my volume up before of the cops
And crank it higher everytime they told you to stop
And all I ask is that you don't get mad at me
When you have to purchase mad D batteries
Appreciate every mixtape your friends make
You never know we come and go like we're on the interstate

I think finally found a note to make you understand
If you can hear it, sing along and take me by the hands
Keep myself inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you


My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo


I only pray you never leave me behind
Because good music can be so hard to find
I take your hand and pull it closer to mine
Thought love was dead, but now you're changing my mind


My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

*holding grudges over love is ancient artifacts. :)