Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Sunday, February 27, 2011

WARNING! THIS IS A PRE-POST.

Share
salam.



To a friend that I am really grateful to have. And don't have a courage to lose.

May good life waiting u ahead.

And really, I do love u very much. *camera camera camera~* :P


Friday, February 11, 2011

of handbag, police, JPN and... what's more? oh yes. CIMB Bank. -part3-

Share
Salam.

HAHA. Bagi salam gelak plak. Apa taknya, lame gila sambungan dari part 2 ke part 3. Adeh. Pemalas betul kan tuan punya blog ni. Haih~

Erm, arini nak cite psal pengalaman pegi buat IC. Honestly said, pengalaman tu memang teruk gila. Ish, kalo bole memang takmo ingat lah.

So esoknye saya dapat cuti yang tak cuti. Takmo terang pe makne die. Kalo nak tau kena tanye privately lah. So esoknye Che Aten bawak pergi JPN kt Maju Junction. Disebabkan oleh insiden yang telah diceritakan di part2 kitorang sampai Maju Junction tu agak lewat la. Dalam pukul 4 lebih. So rushing gila2 sebab ingatkan JPN tu tutup awal.

Sampai2 je lega sebab still bukak ag. Then pi amik nombor giliran. Bila da sampai turn, cakap la nak buat IC baru sebab handbag kena curi. Akak yang kat kaunter tu pun mintak la police report sebab handbag kena curi kan. Then akak tu cakap something yang wat darah ni mendidih.

"Dik, dalam police report ni die cakap handbag adik tu disyaki hilang. Kalau disyaki camni, adik kena bayar RM40 sebab ayat tu tak confirmkan yang handbag adik hilang. Kalau ade perkataan saya percaya baru adik tak payah bayar."

Dengar je ape yang akak tu cakap seyes rasa marah gila. Ish, IC aku betul2 hilang la aku p wat IC baru ni. Takde kejenye aku nak p wat yang baru kalo benda tu tak hilang. Tapi akak tu tak bole wat pape sebab da memang polisi die macam tu. Akak tu siap cakapag, "Polis tau benda ni dik. Tapi diorang tak cakap." Oh, memang seyes sh*t lah. http://www.emocutez.com

Then nak pi amik gambar. Seyesly sampai sudah nama aku tak kena panggil. Orang lain yang datang lambat pun siap dulu. Tak tahan duk menunggu pi la tanye kat kaunter tu.

Aku: Akak, saya da lama tunggu tapi nape nama saya tak dipanggil pun?
Akak 1: Kejap eh dik. Sistem tengah down.
Akak 2: Name ape?
Aku: Farhana.
Akak 2: Dah panggil dah tadi. Awak yang tak dengar.

Kejadah??? Tak dengar pun! Nama orang lain dipanggil dengan loud n clear siap 2,3 kali ag apsal nama aku dipanggil slow je??*rasa mcm dipanggil slow sebab sebelum tu cam penah terdengar nama dipanggil tapi slow gila. Tak pegi kaunter sebab pastu die panggil nama lain dengan SANGAT loud n clear.*

So disebabkan darah mendidih buat kali kedua dengan geramnya aku menjawab, "Dah slow, camne nak dengar!" and terus blah. Mata da stat berair da sebab nak marah sangat. Che Aten mampu cakap "Sabar Fana, sabar.."

In the end, gambar aku lam IC bermata sembab sebab nangis. Nasib baik bole senyum jugak.

Then, 1 ag yang aku tak puas hati. Bila da siap IC*yang amik masa dalam 3-4 minggu nak siap* kol la JPN tu tanya kul bape tutup sebab ingat nak pi amik time otw balik ofis. Dia cakap la 5.30. Pastu dengan salah naik tren bagai sampai la depan JPN tu memang betul2 5.30. Tapi kat situ memang da kosong da. Memang nampak sangat staff die chow sebelum pukul 5.30 ag. Hangin satu badan lagi sekali. Haih~http://www.emocutez.com

*ni part 3. ade ag 1 benda nak cite. next time plak ye~
**entry ni sangat diharap bole dijadikan panduan untuk sape yang mengalami kejadian handbag/wallet kena curi/ragut. especially pasal report polis tu. penting kot. sia2 je RM40 hari2 melayang.

Thursday, February 10, 2011

Share
Salam.

Haih, lame betul tak update kat sini. Mintak maaf la. Lately ni cam takde mood sangat mau update.

Nothing much, just something to scribble on. Don't wanna see my dearest blog kept 'un-updated'*anyone who can give me the rightword?*.
  • sometimes, not all emotions can be shown right at your face. You've gotta keep some only for your heart to know.
  • don't be judgemental. Yes, first impression indeed gives us some clue but to depend on it, is not fair at all. Get to know them, then one day you'll say,"oh damn, she/he's amazing! So sad we didn't meet earlier."
  • be yourself and only yourself. Because you are very special.
  • love. Love keeps everything right but it can harm too. So use your brain people! Don't be blinded by love. one day you'll regret it for sure.
  • keep your dignity up high. And lowered it when necessary.
  • do what you wanna do. Then you'll be successful.
  • enjoy precious moments with your loved ones. Because you don't know how many days left for you in this world.
  • Be inspired and get inspired!
  • yeah, life is a gamble. But you gotta win sometimes right?
  • :) and the world will :) back to you.