Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Sunday, January 2, 2011

of handbag, police, JPN and... what's more? oh yes. CIMB Bank. -part2-

Share
salam.

adeh, lame tul sambungan cite ni. sebabnye malas + penat. balik ofis je pas makan tengok tv jap then tido. tak sempat nak bercerita kat blog ni.

so, get back to the story. pagi esoknye plan nak pegi JPN buat ic. pastu nak pi CIMB sebab nak buat kad bank. muflis nih kejap.huu

semalam da mintak aten temankan pegi JPN. so bangun pagi esoknye, pas redakan mamai pi mandi. time tengah mandi tu tiba2 terpikir. eh, camne aku nak kuar. kunci takde nih. erm.. takpe2. jap agi kite try cari jalan penyelesaian. tak khusyu' tul mandi sebab duk pikir camne nak kuar umah dengan takde kunci sebab kunci umah pun ade lam handbag tu. sampai abis mandi tak dapat jalan penyelesaian. bile da abis mandi takde jalan penyelesaian, diri sendiri pun da mula panik.

gitaw aten, diri sendiri terkunci dalam umah sendiri. haha. lawak tul. bole plak terkunci dalam umah sendiri. nasib baik aten tak gelak. siap cakap eh, bahaya tu kalo jadi pape. bile die cakap camtu hati yang nak tengah gelak terase cemas plak tiba2. huu

takpe2 aten. fana try ty dulu housemate camne. tanya punya tanya shun pun cakap nanti die bagi kunci time lunch. fuh, lega rase. tq shun! then lam pas zohor pegi la berangkat ke Wangsa Maju LRT. nak pegi KL Sentral sebab nak jumpe aten kat sana. tunggu punya tunggu sampai la tren. tapi dari jauh nampak tren tu kosong. dalam hati, fuh, lega dalam tren takde orang. bile tren sampai je, pintu bukak, kaki pun da ready nak melangkah masuk alih2 kat pintu tu ade sign cakap,

"PLEASE DO NOT ENTER THIS TRAIN"

terkejut, tapi lam hati cakap, maybe pintu yang ni rosak kot. so pegi la kat pintu len. tapi still ade sign tu jugak. rupa2nye kat sign tu ade ag sebaris ayat selain ayat kat atas tu.

"PLEASE DO NOT ENTER THIS TREN.
THIS TRAIN IS IN TESTING MODE."

ceh, hampeh tul! aku da la nak cepat ni. sume orang kat situ da tunjuk muka tak puas hati da. huu

then, bile da selamat naik tren yang bukan in testing mode, sampai KL Sentral, jumpe aten, terus gerak ke KL Monorel plak sebab kena naik monorel pegi ke Medan Tuanku.

sampai kat Medan Tuanku tu gerak ke Maju Junction sebab nak buat ic kat JPN kat situ. erm...da panjang sangat da ni. nanti la sambung eh. sebab kat JPN ni pun de cite die jugak. involving JPN + Polis. so, tunggu next entry eh?*ceh, bajet blogger howt.haha*

Share
feels like going to a foreign country. where nobody knows me. just me and myself. and you, blog. of course.

*ceh, banyak la ko punya foreign country. fulus mana mau cari?

Share
i wake up in the morning to see your face. i turn my gaze to you in the afternoon just to see you laugh. and i see you asleep at night just to see you drool in your sleep. but i didn't know that loving you can be a lot of pain too.

:((

*my heart is crying. like, real hard. :(((