Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Friday, December 24, 2010

of handbag, police, JPN and... what's more? oh yes. CIMB Bank.

salam.

okeh, sebab Dyana da bising suh update jom kite update. hee.
*dalam post ini saya akan bahasakan diri aku ye.

Tanggal 22hb 12 2010 memang seyes takkan aku lupa. sebab handbag aku sekali dengan semua isi-isinya kena curi dek orang. dahla curi bag aku dalam surau. takke pedajal gila engkau ni wahai pencuri. kebas bag orang dalam surau.

dahla time tu awien ngan choh tengah tunggu aku. tak dapat la aku nak kontak dorang sebab handphone aku pun kau kebas gak. seb baik ade kak ana ngan kak idah. kalo tak aku tak taw la camne. kak ana ngn kak idah la yang bawak aku pegi security, pegi CIMB Bank nak block kad atm, pegi usha2 atm kad surau tu sebab operator CIMB tu ckap ko tengah nak try kad aku so diorang xbole block.

so kak ana ngan kak idah pun terus bawak aku turun kat surau tu kalo2 ko ade tengah try2 kad aku. tapi xpat jumpe. naik balik ty dekat CIMB operator tu ckp kad atm aku da automatik kena block sebab ko da try lebey dari 3 kali.

so pastu pegi naik balik ofis, solat sume, then gtaw umi abah. pastu balik umah. asalnye nak pegi wat report kat balai polis tapi ujan so xpat pegi. kebetulan keta kak ana pun rosak. seelum balik singgah Celcom jap untuk wat recovery no fon.

sampai je umah, pas tekan loceng umah, awien datang bukak pintu.

"hah fana! ko gi mane? kitorang call tak angkat2?"
"awien, handbag aku kena curi." sempat ag gelak sebab nak tahan sebak.
"HAH??BETUL KE FANA??"
"betul la awien.huu"

secepat kilat awien memberi liputan kat housemate2 lain. sume 7 orang housemate*lily tak balik ag* serbu aku tanye macam2. so cite la serba sedikit. then diorang wat keputusan.

"housemate! jom ikut fana g balai polis wat report!"

oh, terharu gila taw! sume 7 orang tu termasuk aku kena sumbat lam kete shun pegi balai polis. sangat terharu oke. thanks housemateku sume~ :)

da panjang sangat ni. sambung nantilah.
*post ni da jadi cam aku-pencuri conversation plak.



*handbag yang dikebas*

5 comments:

eVy-D-YaNa said...

amboi...awl2 dh mention nama dyana ek..hehe~ bgus2..goodgirl! hehe~

alahai fana..ciannya kamu..
sabar ek..
kalo x sbb ujian, mst Tuhan nak kasik rzki lbih byk pda masa dpn tp dia amek dulu cket...

sbr ek..be +ve~ :)
anything update ek~

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

princess slambe said...

hang bag awk ilang kat mane

princess slambe said...

kat surau mane???

Farhana Aziz said...

surau mall klcc.