Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Friday, December 24, 2010

of handbag, police, JPN and... what's more? oh yes. CIMB Bank.

Share
salam.

okeh, sebab Dyana da bising suh update jom kite update. hee.
*dalam post ini saya akan bahasakan diri aku ye.

Tanggal 22hb 12 2010 memang seyes takkan aku lupa. sebab handbag aku sekali dengan semua isi-isinya kena curi dek orang. dahla curi bag aku dalam surau. takke pedajal gila engkau ni wahai pencuri. kebas bag orang dalam surau.

dahla time tu awien ngan choh tengah tunggu aku. tak dapat la aku nak kontak dorang sebab handphone aku pun kau kebas gak. seb baik ade kak ana ngan kak idah. kalo tak aku tak taw la camne. kak ana ngn kak idah la yang bawak aku pegi security, pegi CIMB Bank nak block kad atm, pegi usha2 atm kad surau tu sebab operator CIMB tu ckap ko tengah nak try kad aku so diorang xbole block.

so kak ana ngan kak idah pun terus bawak aku turun kat surau tu kalo2 ko ade tengah try2 kad aku. tapi xpat jumpe. naik balik ty dekat CIMB operator tu ckp kad atm aku da automatik kena block sebab ko da try lebey dari 3 kali.

so pastu pegi naik balik ofis, solat sume, then gtaw umi abah. pastu balik umah. asalnye nak pegi wat report kat balai polis tapi ujan so xpat pegi. kebetulan keta kak ana pun rosak. seelum balik singgah Celcom jap untuk wat recovery no fon.

sampai je umah, pas tekan loceng umah, awien datang bukak pintu.

"hah fana! ko gi mane? kitorang call tak angkat2?"
"awien, handbag aku kena curi." sempat ag gelak sebab nak tahan sebak.
"HAH??BETUL KE FANA??"
"betul la awien.huu"

secepat kilat awien memberi liputan kat housemate2 lain. sume 7 orang housemate*lily tak balik ag* serbu aku tanye macam2. so cite la serba sedikit. then diorang wat keputusan.

"housemate! jom ikut fana g balai polis wat report!"

oh, terharu gila taw! sume 7 orang tu termasuk aku kena sumbat lam kete shun pegi balai polis. sangat terharu oke. thanks housemateku sume~ :)

da panjang sangat ni. sambung nantilah.
*post ni da jadi cam aku-pencuri conversation plak.



*handbag yang dikebas*

Thursday, December 23, 2010

of handbag, police, JPN and... what's more?

Share
will update about this later.


Friday, December 17, 2010

tag dari Miss Evy!

Share
Tag dari dyana! Jom2 usha tag ni~

1. apa benda paling penting dlm idup anda?
Guru, Ibu, Bapa, Adik2, Sahabat dan dia.



2. benda yg terakhir anda beli guna duit anda?
Roti kat Cake Sense + tiket lrt + tiket bas = RM5.40.


3. dimana tmpt korang langsungkan perkahwinan korang?
Haiyoh, belum kawen lagi la.. (-_-")


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
No comment. :P

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Jika diizinkan Tuhan, biarlah seumur hidup hanya dia di hati.


6. di mana korang selalu jumpa kekasih korang?
Kat dalam hati masing2. haha


7. novel/buku/majalah terakhir kamu beli?
Er.. da lama sangat da tak beli benda2 tu sume. tapi ingat nak cari gak buku2 untuk mengisi masa lapang yang ntah bila ada. hee


8. apakah name penuh korang?
Nur Farhana bt Abdul Aziz. yang membawa maksud kegembiraan kami mengikut kata2 kazen dulu.


9. antara mak dan ayah mana paling rapat?
Erm... same je dua2. sebab dua2 pun penting! hee

10. namakan org yang betul2 korang nk jumpa dlm hidup korang?
Er.. ntahla.. tak de jawapan ag buat masa ni.


11.adakah korang basuh baju korang sendiri?
Basuh tangan beb.


12. tempat yg btul2 korang nk pergi?
Nak angkut 1 famili pegi Mekah. hee. pastu nak pegi jepun. chapid! aku nak ikut mu! dan jugak nak pegi prague. honeymoon mungkin?*gatal :P*




13. pilih salah satu, peluk atau ciuman?
nak dua2 gak cam dyana! :D


14. bagitau 3 benda org yg bg kamu tag
Dyana! the sweetest person on earth! n die sangat suka hijau n pooh! kan2 dyana?hee



15. benda yg paling di sayangi dlm hidup anda
Benda? erm... cincin umi bagi. :)

16. lagu yg plg kamu suka dengar?
Banyak la. xtaw nak pilih yang mane. huu


17. bila tarikh lahir korang dn tempat selalu kamu sambut?
3 Okt
. tak selalu sambut sebab famili tak amalkan. just ntuk taun ni celebrate ngan sahabat2. :)



18. List 5 org kena tag
i) Doyan.
ii) Fetty.
iii) Abg Nash.
iv) Ha.
v) Wani J


Wednesday, December 15, 2010

Share
rindu.




rindu..






dan rindu...



SAYA RINDU ANDA SEMUA~

:(


Thursday, December 9, 2010

first day.

Share
ah-ha!*tiru dyana.hee*tajuk saspen tak? first day. first day intern!

neves oke nak lalu first day ni sampaikan malam semalam tak bley tido. esoknye, oh tidak! first day internku disambut oleh eyebag yang horror. :(

turun lrt terus berputar cari PC*B. tapi entah camne punya pusing tersesat sampai kat taman klcc. masuk balik tu baru jumpe tempatnye.

dapat department HR n yang paling best dapat Mr. SV yang sangat baek! kak ana n 'abg' shokhrat pun baek. :P

first day berlalu dengan baek. semoga hari-hari yang seterusnye pun baek juga. amiin.. :)

*oh, ini post basi. tajuk first day tapi update on the third day.(-_-")
**oh, saya rindu sahabat2 saya! :(


Friday, December 3, 2010

quoted:

Share
we walk away to see who will follow
we hide because we want to be found
we cry to see who will wipe away the tears
and we let our hearts get broken to see who will
come and fix them.

Thursday, December 2, 2010

of Lost World of Tambun and ...

Share
salam.

haih. lamenye tak berupdate. fed up ngn tenet utp yang cam snail kt v5 tu. sekarang ni ade kat umah so bole la update kan?hee

btw, nak sambung cite sal post ni. 8hb 11 aritu, bersama-sama doyan, wani j, furqan n nisa, kitorang pegi Lost World of Tambun. saje release tensi sebelum pulun2 stadi untuk final. agpun ni last time kuar ngan diorang sebab pasni tak jumpe diorang da. T.T*blame UTP's new academic structured for this. :(*

so kitorang gerak la dari UTP lam kul 11 gak rasenye. lupe da hee. singgah Tesco Pengkalan dulu untuk beli makanan sikit.*nasi lemak Tesco tu sangat sedap!alamak, lapar la plak malam2 ni. huu*

bile da siap beli barang, pegi naik kete untuk teruskan perjalanan. tibe2 kena prank tapi tak jadi prank. sport rim py psal kan. lawak tul :D. papepun tq korang. Furqan. Wani J, Doyan n Nisa. Keluang man tu sangat comel.*doyan ckp benda tu name die keluang man :P*

then, we proceed with our journey. seperti biasa, fana la yang jadi diorang py GPS. haih, bwk2 la kenal jalan kat ipoh tu kawan-kawan (-_-").

da sampai sana, dikejutkan dengan berita yang tak bole main air sebab kitorang pakai tracksuit. tapi sebab da sampai so kitorang bedal masuk gak. akibatnye, dua tempat je yang kitorang bole main sebab pkai tracksuit. wuu~

takpe2, even dua tempat je kite bole main fana still enjoy. sangat seronok ade ngan korang. i am really gonna miss u guys. :(

da tak taw nak cakap pe so let's allow the pictures to speak. :)










*"mane puran??"-doyan :P*

and of course, this lil' thing. sweet~! :))


*name die keluang man. doyan gtaw.*