Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Tuesday, June 22, 2010

kau hadir dalam mimpiku..

Share
pagi ni bangun dengan hati tersenyum.berbunga2 kejap.hee.sebab dapat mimpi best.bermula dengan incident yang agak mendebarkan berakhir dengan peristiwa yang sangat membahagiakan.

malam tadi
kau hadir
dalam mimpiku
hatiku tersenyum
hatiku girang
seakan-akan
tidak mahu jaga lagi
mahu terus
berada dalam ulitan mimpi
bersamamu di sisi
ku tidak tahu
kenapa engkau hadir
juga tidakku tahu
mengapa harus engkau yang hadir
apa yang ku tahu
aku bahagia
selamat tinggal putera mimpiku
moga berjumpa di mimpi lain
atau
mungkinkah akan aku bertemu mu
di alam realiti ini?




Friday, June 18, 2010

spider

Share
Eency Weency spider
climbed up the water spout.
down came the rain
and washed the spider out.
out came the sun
and dried up all the rain.
so, Eency Weency spider
climbed up the spout again.

*bestnye kalo bole jd budak kecik balik.takde bende2 besar nak kena pk kan?tgk adik tu..epi jek manjang.huu




Sunday, June 13, 2010

there's a research conducted that says...

Share
there's a research conducted (i cannot remember the exact date) says that a woman tend to fall in love with a guy that seems to look alike or behave the same as her father..is it true?




Thursday, June 10, 2010

nah ko azpo!

Share
nah azpo!fana da tukar da layout.senang x nak bace?
HAHA

*i guess i am not the type where i can act cool when other people is talking bad at me. it will stress me out and in the end i will end up try to fix things even though i know that me myself cannot shut their mouth up. proof?this entry say it all. :)


perempuan...

Share

salam.ever wonder nape pompuan ni slalu cakap sal bnde2 kecik but treat it as it's a big matter?dulu2 slalu gak wonder.nape aku cakap bende 2 padahal bende kecik je pun.

tapi once bile da tengok episod 2 nota cinta ni baru tau kenapa.

when a girl keeps bothering u on a small matter actually there is something behind that 'small matter'.kalo dalam episod 2 nota cinta ni, saya bole katakan yang si isteri cuba untuk memberitahu suaminya yang suaminya suda berubah dan suda tidak seperti dahulu semasa pertama2 kali si husband mengoratnye dulu.but she cannot let it out so she keeps saying about the husband don't realize how the husband's taste of coffee has changed.

bile da tengok, so kena la jawab soklan sbb dapat tau yang ade hadiah holiday ke bali. so enter la contest ni.tak berharap sebab slalu xde tuah untuk contest2 camni.xpela.suka2 je.hee


Wednesday, June 9, 2010

cinta kosmik

Share
by The Fabulous Cat

Cinta kosmikmu yang membara
Cinta kosmikmu yang menyala
Cinta kosmikmu yang kau bawa
Cinta kosmikmu

Lakaran topeng cinta kau sarungkan untukku
Duniaku mula berubah satu demi persatu


Chorus
Kau kan ku angkatmu
Kau cinta kosmikku
Bersatu dalam ritma atmosferaku
Tunjukkan aku cinta kosmikmu
Merentasi semesta awan nan biru
Awan nan biru
Dah kulayarkan terbang dalam khayalan (2 kali)
Kan ku selongkar peti emas cinta yang kau berikan padaku
Ku nakhodakan armada sutera penghias awanmu

Ulang Chorus

Ku bentangkan permaidani kaca untuk kau titi ke hatiku
Ku tuliskan syair-syair cinta untuk kau lagukan untukku
Ku binakan istana air yang sebening embun
Ku hadiahkan obor-obor cinta peneman malammu

(Rap)
Segala deria
Fenomena
Bila tersentuh
Naluri runtuh
Nyalakan chi lagaan kornea
Nyawa memesong rongga-rongga longgar
Pujangga sutradara manual
Kosmikal cinta spiritual
Hadirmu tak perlu dikomen
Sedikit pun tak ubah halamu
Penjuru bucu bertemukan kaku
Cinta kosmikmu yang membara
Cinta kosmikmu yang menyala
Cinta kosmikmu yang kau bawa
Cinta kosmikmu

*at first ingatkan tajuk lagu ni cinta coursemate.pening dok pikir ape la kaitan lirik lagu ni ngan coursemate.rupa2nya telinga ni yang salah dengar.haha


Tuesday, June 1, 2010

to you.

Share
@#$%^&**$%^@#^$%^*^$%@@@$%^&$%&*&^#%&&#$%^#$%^#$
%^&*
@#$%^&#$%@#$%^&*#$%#$%^@$%^&!@#$%^&*&@#$%^&&
^#$%^&*&^@#$&*^%
$#@#$%^&*^%#$%^&@#$%^&*(@#$%^&$(#$%^&*#$%^&*$%^&$%^&$%^!!!!!!!!!!!!!!

*huh!

resipe~

Share
salam.hari tu time tengah study kat irc, trjumpa la satu buku resipe yang mainly based on honey*bkn cik hanie ye..haha*.belek2 buku tu*haih,ni pi irc nak study ke nak pi cari resipe ni?* jumpa la satu resipe yang nampak cam best n maybe tak susah kot nak wat.

so here it goes, my first recipe entry in this blog~^^


Honey Chilli Wings
1/2 cup honey
1 tablespoon fresh red chilli pepper, finely chopped
1 tablespoon garlic, chopped

1 tablespoon salt
2 tablespoon soy sauce

3 tablespoon butter, melted
30 chicken wings


- preheat oven to 400 degree Fahreinheit*pandai2 la korang tukar ke Celcius ye.huu*

- in a large bowl, combine all ingredients except wings and mix well

- add the wings and mix to coat
- arrange on a baking sheet and cook for 20 minutes or until juices run clear

- transfer the cooked wings to a serving platter and serve immediately

so selamat mencuba ye~

*no pics since i don't manage to try it yet.i will propose this recipe to my mum and hope she will allow me to try this recipe.^^