Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Monday, May 31, 2010

signature~

Share
hahah.i don't even realize that this is already a 102th*erk,btul ke ni?* post.xmo cakap banyak.just wanna say morning~haha
*da taw camne nak wat signature!oyeah!^^




Sunday, May 30, 2010

...

Share
LELAKI PEREMPUAN

ialah dua entiti yang berbeza kan?

Friday, May 28, 2010

award dari encik nashrique~

Share


inilah die rupa award dari encik nashrique.award ini katanya khas buat kawan2 blogger yang banyak menghabiskan masa bersama, dah jadi geng atau kelik2 kat sekolah ke, kolej ke, universiti ke, tempat keje ke atau mana2 yang anda rasa ada kaitan.*ayat ini dicopy trus dari blognya.mintak izin ye~*

tenkiu abg nash~!*abg nash ialah nama panggilan kami buat dirinya di utp ini.*nanti kite sama2 ke irc ag ye..ops!bukanlah, shopping complex.huu.*biarla irc tu bising ke ape ke tetap nk ajak jugak abg nash sebab nanti abg nash da nak grad da.huu*

btw, sekalung penghargaan untuk abg nash dari fana dan juga kawan2 seperjuangan kerana telah banyak memberi kami pengajaran dan pelajaran.pasal itu la.pasal ini la.tak ketinggalan pasal dunia blogger.hee. semoga abg nash berjaya dalam apa jua bidang yang abg nash sertai nanti.amiin..^_^


*encik nashrique @ abg nash ialah yang memotong kek itu.macho x beliau?^_~*

breakeven

Share
by The Script

I'm still alive, but I'm barely breathin'
Just prayin to a god that I don't believe in
Cause I got time while she got freedom
Cause when a heart breaks no it don't break even

Her best days will be some of my worst
She finally met a man that's gonna put her first
While I'm wide awake, she's no trouble sleepin'
Cause when a heart breaks, no, it don't break even, even no

What am I supposed to do
When the best part of me was always you?
What am I supposed to say
When I'm all choked up that you're ok?

I'm falling to pieces, yeah
I'm falling to pieces

They say bad things happen for a reason
But no wise words gon' stop the bleedin'
Cause she's moved on while I'm still grievin'
And when a heart breaks, no, it don't break even, even no

What am I gonna do
When the best part of me was always you?
What am I supposed to say
When I'm all choked up that you're ok?

I'm falling to pieces, yeah
I'm falling to pieces, yeah

I'm falling to piece
(One still in love while the other one's leavin')
I'm falling to pieces
(Cause when a heart breaks, no, it don't break even)

You got his heart and my heart and none of the pain
You took your suitcase, I took the blame
Now I'm tryna make sense of what little remains, oh
Cause you left me with no love, with no love to my name

I'm still alive, but I'm barely breathin'
Just prayed to a god that I don't believe in
Cause I got time while she got freedom
Cause when a heart breaks no it don't break, no it don't break, no it don't break even no

What am I gonna do
When the best part of me was always you?
What am I supposed to say
When I'm all choked up that you're ok?

I'm falling to pieces, yeah
I'm falling to pieces, yeah

I'm falling to pieces
(One still in love while the other one's leavin')
I'm falling to pieces
(Cause when a heart breaks, no, it don't break even)

Oh, it don't break even, no
Oh, it don't break even, no
Oh, It don't break even, no

*you're killing me.hell yeah.you're killing me inside.

Thursday, May 27, 2010

sunflower

Share

sunflowers are annual plants native to the Americas, that possess a large inflorescense(large head)*info dari wikipedia*


*sunflower!*

saya sangat suka sunflower.mungkin agak pelik kan?selalu kalo pompuan ni die suka roses.selalunya la.tapi saya lebih suka sunflower dari roses.

*wah!cantiknya~nanti besar2 da de rumah sendiri nak tanam sunflower byk2 depan rumah.hee*

kenape?sebab sunflower color dia kuning.bagi saya kuning itu satu warna yang ceria.seindah dan seceria cahaya matahari yang memancar buat menerangi seluruh muka bumi.lagipun kuning tu warna diraja kan?*sampai sekarang tertanya2 kenapa warna diraja tu kuning.kenapa bukan biru ke merah ke kan?*


*sape nak bagi saya sejambak sunflower ni angkat tangan!=D*

kesimpulannya, saya sangat suka sunflower!^_^


*ololo~tomeynyer~*

*hahah.entri mengarut.dikala otak suda tepu dengan marketing.haih~

Tuesday, May 25, 2010

tag oleh abg nash~

Share
1)you have to print the screen wallpaper that you are using right now.


2)tell us why u like that wallpaper
no specific answer tp suke sebab nampak nice.hee.lagipun suke jugak dekat Bleach ni tapi da lame tak tengok.

3)tag people
sape2 yang rase nk buat tag ni buatla.xkesah pun.*sebenarnye malas nak tag orang.haha*

*sori abg nash.br skrg de peluang nk buat tag ni.huu.

Monday, May 24, 2010

Information Resource Center

Share
kalau time lecture week, Information Resource Center atau lebih dikenali sebagai irc dalam kalangan student2 utp, hampir boleh bilang bilangan student yang ade kt irc.

tapi, kalau time study week n exam week, hampir setiap level penuh. ramai2 student utp berkampung di irc time2 crucial camni.

dan diri ini juga tak ketinggalan. gemar berada di irc sebab kalau kat irc selalu boleh fokus nk stdi. maybe sebab environment irc kot. dan mungkin sendiri punya mindset. irc(library) is a place to study. so kalau dtg irc study la.

but lately ni agak panas hati kalau kat irc. slalu balik awal. pukul 11 da blah (irc tutup pukul 12 kalau time study and exam week). kenapa?sebab ade manusia2 yang xpaham bahasa kt irc. HELLO! IRC IS A LIBRARY OKE! SO TOLONG LA WEY JANGAN BUAT BISING. MENGGANGGU ORANG LAIN YANG NAK STUDI. KAMI DATANG IRC SEBAB DA SAH2 LA IRC TU SENYAP. KAMI DATANG IRC NAK STUDI. PERLUKAN TEMPAT YANG SENYAP.TAPI KORANG PLAK BUAT BISING KAT IRC. APE KES WEY???NAK BISING NAK BORAK NAK GELAK2 NAK SEMBANG2 P LA KAFE KE MANE2 TEMPAT YANG ORANG LEN XKESAH KO BUAT BISING. NI IRC JUGAK LA KO BUAT BISING.HAIH.TAK PASAL2 AKU YANG NIAT NAK STUDI KT IRC BALIK IRC DENGAN MULUT MENYUMPAH2.MELUAT MENYAMPAH NGAN ORANG YANG XPAHAM BAHASA KAT IRC.

aku tak kesah kalo korang nak discuss tapi jage2 la volume suara tu. jangan sampai orang meja sebelah jeling2. masalahnya sekarang bukan takat meja sebelah, aku yang selang 2,3 meja even 4,5 meja pun jeling2. agak2 ar wey.jaga adab anda itu. anda pelajar universiti. dan bukan takat calang2 universiti. jangan sampai orang cakap otak intelligent but mentaliti hampeh!

so tolong, JAGA ADAB ANDA DI IRC. PLEASE CONSIDER OTHERS TOO.

*btw,dapat good news lepas menyampah tadi.pakcik western v5 dl da de kt kafe v3!suke2!

Sunday, May 23, 2010

Share
saya mau keje kat google lah.bole?

Thursday, May 20, 2010

...

Share
speak the unsaid.
endure the unbearable.

because u made me like this.
strong in heart.
because,
u're the most important, precious person for me.
and because,
i am your precious daughter,right?
please pray for this silly, clumsy daughter.
needing u by my side.
NOW*hooow i wish*.

I LOVE U UMI ABAH.

Monday, May 17, 2010

this week is the week

Share
cuak-cuak-cuak.kenapa cuak?
sbb mggu ni da FINAL EXAM!

SYSTEM ANALYSIS AND DESIGN-20 MAY 2010
9-12 AM (MPH)

SMALL BUSINESS AND ENTREPRENEURSHIP-21 MAY 2010
3-6 PM (CH)

HEALTH SAFETY AND ENVIRONMENT-22 MAY 2010
2.30-4.30 PM (CH)

BUSINESS STATISTICS-26 MAY 2010
2.30-5.30 PM (MH)

PRINCIPLES OF MARKETING-27 MAY 2010
2.30-5.30 PM (MH)

BUSINESS SYSTEM DEVELOPMENT-2 JUNE 2010
9-12 AM (MH)

SELAMAT BERJAYA SEMUA~!




Sunday, May 16, 2010

hari ni 16 Mei!

Share
kalau dulu time skolah dulu tarikh 16 Mei slalu ade lam kepala.for sure, 16 Mei is study free day!hee.bukan stakat study free day, siap ade game, pas2 persembahan, makan-makan lagi..sronok2!

pastu hari 16 Mei jgk la slalu sibuk-sibuk cari cikgu kt bilik guru. yang pasti time tu penuh bilik guru ngan student. dan yang pasti jugak, kat tangan masing2 mesti ade hadiah. hadiah sebagai tanda penghargaan buat cikgu-cikgu. yang penat-penat ajar kita. lagi-lagi kalau darjah 6, form 3 and form 5. penat cikgu-cikgu mengajar tu takyah cakap la. memang penat. pagi da mengajar, pastu petang ajar ag untuk extra class n kadang-kadang malam pun kena mengajar ag untuk extra class. penat kan?tapi tak pernah pun dengar cikgu-cikgu ni mengeluh lam kelas. just cakap, "umi nak rehat kejap,penat ( umi ialah panggilan untuk cikgu perempuan di SMK Kubang Bemban )". ye, stakat itu sahaja!

oleh itu, sempena 16 Mei ini, saya hendak mengucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua guru di SK Sultan Ibrahim 1 dan SMK Kubang Bemban. dan juga tidak ketinggalan untuk kedua ibu dan bapa saya yang juga seorang guru.

jasamu tidak terhingga banyaknya. terlalu banyak budi yang dicurahkan sehingga diri ini yang dulunya tidak tahu apa-apa sekarang berada di tahap ini dan mengerti apa sebenarnya makna kehidupan.

TERIMA KASIH CIKGU!



*lencana SMK Kubang Bemban*


Saturday, May 15, 2010

mimpi

Share
mimpi yang membuatkan hati ini menangis dan menyanyi riang pada masa yang sama...

nota cinta

Share
by Saujana

Andainya dapat kumenulis
Nota-nota cinta buat diri Nya
Inginku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga yang indah berseri

Kusembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke syurga

Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada Nya
Kasehku tulus buat Nya
Setiaku balas kasih Nya
Kasihku kasih yang setia pada yang punya

Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat Nya
Akurku kebesaran Nya
Teragung Maha Suci Nya
Taatku hamba yang hina pada Pencipta

Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat Nnya terus mencurah-curah
Nur hidayah Nya semakin cerah

*=)

Friday, May 7, 2010

speak!

Share
the feeling is not here anymore. there's no eagerness like before.there's no excitement like the last 12 months.no more.i tried to retrieve it back.but it keeps hiding.i called for it.but it never answer me back.i am sick.of all those things.i was bored.with all the shits.i tried to ignore it.but the voice keep telling me that it's useless.it keeps haunting me.day and night.sleeping and awake.

i was tired.i was exhausted.for telling that what you said is not true.what i said here is true.but u don't believe me.so what's the point of telling the truth then?i am pretty damn tired u know?

i know.i am not a good person.but i strived to be a better person.i tried.but now i am tired.if this is what i'm gonna have.

i made a mistake.i tried to mend it.but now i hope i never tried.because it's killing me inside.this wound.it will never vanish.it will heal.but the scar will always there.and haunts me almost every second i live this life.

i want to run.to be away.far away.to live in a place where i will build a new life.the life here is not where i belong.i don't find myself here.all i can see is just shadows.shadows of the past.that keep stalking my steps.everywhere.

*just something to scribble on.and letting my heart to speak.