Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Wednesday, March 31, 2010

........

Share
ya ALLAH ya Tuhanku
rindu
sesungguhnya teramat rindu
bilakah agaknya ia akan kembali semula?


*saya dah penat pikir psal kamu.saya da penat.skrg saya xmo pikir da.terpulanglah apa kamu mau cakap, mau pikir psal saya.ur impression is not important though.their impressions are indeed matters.i dun give a damn bout u anymore.n i wish i never did.

Monday, March 29, 2010

.....

Share
manusia ini pelik kan?ada akal but not wisely used.ade hati dan perasaan but never bother bout what it feels.manusia2..pelik tul..


*saya manusia jgk.so saya pun pelik la?haha :D

Saturday, March 20, 2010

camne ek..

Share
br pas bace blog ni.seyes sangat sedey.sangat2 xbley imajin kalo benda tu jadi kt diri ni.bace blog ni pun da nangis2.huu.

ujian itu sentiasa ada.malah kegembiraan juga boley jadi ujian.kadang kala ujian itu berat sangat.sampai rase cam xnak idup dah.*sorry to say but saya penah rase camni*.tapi harus diingat, DIA takkan uji sumthing yang kita tak boley tanggung.sesuatu ujian yang diberiNYA itu ialah mengikut kemampuan kita da sebenarnya.so ingatlah.di kala rasa hati mengatakan ujian itu terlalu berat dan tidak terlarat lagi menanggungnya, ingatlah bahawa ujian itu telah diukur dengan kemampuan kita sebenarnya.setiap masalah ade penyelesaiannya.terpulang pada kita sendiri untuk mencari jalan penyelesaian atau lari dari masalah itu.

kepada owner blog itu, be strong!saya tau anda tak kenal saya and even takkan bace blog saya pun.but i have to say that i am very proud of you.you are very strong eventhough there's times that the memories will come to you.but just let the memories become a very sweet memories of you and him forever.^_^

Monday, March 15, 2010

quote~

Share
Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan
mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga ........
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN
kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu..
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh....

cukuplah sekadar KEPERLUANmu ..
Apabila sekali ia retak....

tentu sukar untuk kamu menampalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. ...
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.. Mengenyangkan.. Berkhasiat..
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan MENYESAL..
.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu..
MENYAYANGIMU. .. MENGASIHIMU. ..
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..
Kamu juga yang akan MENYESAL...



Percintaan adalah satu anugerah...

Ia membuat kita KETAWA...

MENANGIS...

MENERIMA...

MEMBERI...

Dan yang paling penting...

Ia membuat kita menyayangi SESEORANG...

Cinta itu wujud dari satu pertemuan...

Dengan sepuluh pertanyaan...

Seratus keyakinan...

dan...

Seribu kali pengorbanan...

Serta...

Berjuta-juta kali perjuangan...

Dengan satu keikhlasan...

Atas keredhaan Allah SWT..

*ini quote dr sini.
**kata2 yang sangat bermakna.=)

Tuesday, March 9, 2010

demam

Share
yes,saya demam lagi.n agak teruk jugak la.demam dari ari jumaat sampai la sekarang.just sekarang ni da oke cket demam but kepala pening2 + tekak sakit + mulut rasa pahit + kepala pusing2 still ada ag.xbley jalan jauh2.nanti rse cam terhuyung hayang je cam orang mabuk.huu.mulut plak rasa pahit je.100+ yang rse die manis 2 pun bley jadi tawar.makan langsung xde selera.and secara xsengaja terbina rekod untuk diri sendiri.hampir 3 hari xmakan.stat dari tengahari sabtu sampai petang isnin.semalam pun beli kuewtiaw goreng je.xde selera nak makan nasi.tup tup xabis jugak.ade la lam suku je yang luak.*kalo ari2 camni bley kurus ni.hee*

btw, tq sgt2 kt sume org yang care sal diri ini.ty2 da oke ke x.cakap 'get well soon.=)'.suh makan ubat.*mintak maap saya jenis yang xmakan ubat.huu*.temankan saya p beli kuewtiaw goreng.datang jenguk kt bilik.bagi biskut gula and roti krim jagung*yang last2 fana makan sekeping jek biskut tu and roti tu plak sejemput jek*

sekarang ni tengah omsick.nak sangat2 balik umah.teringin sangat nak balik sampai aritu termimpi diri ini ade kat umah and abah belikan makanan pastu suh makan ubat sebab demam.huu.rindunya kat umi,abah,adik2.

Monday, March 1, 2010

waaaaaaaaaaaa

Share
adoi~risaunya.malam ni da stat kelas kemahiran.tak tau la camne ni.moga kuat semangat.

*go fana go!kuat2!!