Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Friday, December 24, 2010

of handbag, police, JPN and... what's more? oh yes. CIMB Bank.

Share
salam.

okeh, sebab Dyana da bising suh update jom kite update. hee.
*dalam post ini saya akan bahasakan diri aku ye.

Tanggal 22hb 12 2010 memang seyes takkan aku lupa. sebab handbag aku sekali dengan semua isi-isinya kena curi dek orang. dahla curi bag aku dalam surau. takke pedajal gila engkau ni wahai pencuri. kebas bag orang dalam surau.

dahla time tu awien ngan choh tengah tunggu aku. tak dapat la aku nak kontak dorang sebab handphone aku pun kau kebas gak. seb baik ade kak ana ngan kak idah. kalo tak aku tak taw la camne. kak ana ngn kak idah la yang bawak aku pegi security, pegi CIMB Bank nak block kad atm, pegi usha2 atm kad surau tu sebab operator CIMB tu ckap ko tengah nak try kad aku so diorang xbole block.

so kak ana ngan kak idah pun terus bawak aku turun kat surau tu kalo2 ko ade tengah try2 kad aku. tapi xpat jumpe. naik balik ty dekat CIMB operator tu ckp kad atm aku da automatik kena block sebab ko da try lebey dari 3 kali.

so pastu pegi naik balik ofis, solat sume, then gtaw umi abah. pastu balik umah. asalnye nak pegi wat report kat balai polis tapi ujan so xpat pegi. kebetulan keta kak ana pun rosak. seelum balik singgah Celcom jap untuk wat recovery no fon.

sampai je umah, pas tekan loceng umah, awien datang bukak pintu.

"hah fana! ko gi mane? kitorang call tak angkat2?"
"awien, handbag aku kena curi." sempat ag gelak sebab nak tahan sebak.
"HAH??BETUL KE FANA??"
"betul la awien.huu"

secepat kilat awien memberi liputan kat housemate2 lain. sume 7 orang housemate*lily tak balik ag* serbu aku tanye macam2. so cite la serba sedikit. then diorang wat keputusan.

"housemate! jom ikut fana g balai polis wat report!"

oh, terharu gila taw! sume 7 orang tu termasuk aku kena sumbat lam kete shun pegi balai polis. sangat terharu oke. thanks housemateku sume~ :)

da panjang sangat ni. sambung nantilah.
*post ni da jadi cam aku-pencuri conversation plak.



*handbag yang dikebas*

Thursday, December 23, 2010

of handbag, police, JPN and... what's more?

Share
will update about this later.


Friday, December 17, 2010

tag dari Miss Evy!

Share
Tag dari dyana! Jom2 usha tag ni~

1. apa benda paling penting dlm idup anda?
Guru, Ibu, Bapa, Adik2, Sahabat dan dia.



2. benda yg terakhir anda beli guna duit anda?
Roti kat Cake Sense + tiket lrt + tiket bas = RM5.40.


3. dimana tmpt korang langsungkan perkahwinan korang?
Haiyoh, belum kawen lagi la.. (-_-")


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
No comment. :P

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Jika diizinkan Tuhan, biarlah seumur hidup hanya dia di hati.


6. di mana korang selalu jumpa kekasih korang?
Kat dalam hati masing2. haha


7. novel/buku/majalah terakhir kamu beli?
Er.. da lama sangat da tak beli benda2 tu sume. tapi ingat nak cari gak buku2 untuk mengisi masa lapang yang ntah bila ada. hee


8. apakah name penuh korang?
Nur Farhana bt Abdul Aziz. yang membawa maksud kegembiraan kami mengikut kata2 kazen dulu.


9. antara mak dan ayah mana paling rapat?
Erm... same je dua2. sebab dua2 pun penting! hee

10. namakan org yang betul2 korang nk jumpa dlm hidup korang?
Er.. ntahla.. tak de jawapan ag buat masa ni.


11.adakah korang basuh baju korang sendiri?
Basuh tangan beb.


12. tempat yg btul2 korang nk pergi?
Nak angkut 1 famili pegi Mekah. hee. pastu nak pegi jepun. chapid! aku nak ikut mu! dan jugak nak pegi prague. honeymoon mungkin?*gatal :P*




13. pilih salah satu, peluk atau ciuman?
nak dua2 gak cam dyana! :D


14. bagitau 3 benda org yg bg kamu tag
Dyana! the sweetest person on earth! n die sangat suka hijau n pooh! kan2 dyana?hee



15. benda yg paling di sayangi dlm hidup anda
Benda? erm... cincin umi bagi. :)

16. lagu yg plg kamu suka dengar?
Banyak la. xtaw nak pilih yang mane. huu


17. bila tarikh lahir korang dn tempat selalu kamu sambut?
3 Okt
. tak selalu sambut sebab famili tak amalkan. just ntuk taun ni celebrate ngan sahabat2. :)



18. List 5 org kena tag
i) Doyan.
ii) Fetty.
iii) Abg Nash.
iv) Ha.
v) Wani J


Wednesday, December 15, 2010

Share
rindu.




rindu..






dan rindu...



SAYA RINDU ANDA SEMUA~

:(


Thursday, December 9, 2010

first day.

Share
ah-ha!*tiru dyana.hee*tajuk saspen tak? first day. first day intern!

neves oke nak lalu first day ni sampaikan malam semalam tak bley tido. esoknye, oh tidak! first day internku disambut oleh eyebag yang horror. :(

turun lrt terus berputar cari PC*B. tapi entah camne punya pusing tersesat sampai kat taman klcc. masuk balik tu baru jumpe tempatnye.

dapat department HR n yang paling best dapat Mr. SV yang sangat baek! kak ana n 'abg' shokhrat pun baek. :P

first day berlalu dengan baek. semoga hari-hari yang seterusnye pun baek juga. amiin.. :)

*oh, ini post basi. tajuk first day tapi update on the third day.(-_-")
**oh, saya rindu sahabat2 saya! :(


Friday, December 3, 2010

quoted:

Share
we walk away to see who will follow
we hide because we want to be found
we cry to see who will wipe away the tears
and we let our hearts get broken to see who will
come and fix them.

Thursday, December 2, 2010

of Lost World of Tambun and ...

Share
salam.

haih. lamenye tak berupdate. fed up ngn tenet utp yang cam snail kt v5 tu. sekarang ni ade kat umah so bole la update kan?hee

btw, nak sambung cite sal post ni. 8hb 11 aritu, bersama-sama doyan, wani j, furqan n nisa, kitorang pegi Lost World of Tambun. saje release tensi sebelum pulun2 stadi untuk final. agpun ni last time kuar ngan diorang sebab pasni tak jumpe diorang da. T.T*blame UTP's new academic structured for this. :(*

so kitorang gerak la dari UTP lam kul 11 gak rasenye. lupe da hee. singgah Tesco Pengkalan dulu untuk beli makanan sikit.*nasi lemak Tesco tu sangat sedap!alamak, lapar la plak malam2 ni. huu*

bile da siap beli barang, pegi naik kete untuk teruskan perjalanan. tibe2 kena prank tapi tak jadi prank. sport rim py psal kan. lawak tul :D. papepun tq korang. Furqan. Wani J, Doyan n Nisa. Keluang man tu sangat comel.*doyan ckp benda tu name die keluang man :P*

then, we proceed with our journey. seperti biasa, fana la yang jadi diorang py GPS. haih, bwk2 la kenal jalan kat ipoh tu kawan-kawan (-_-").

da sampai sana, dikejutkan dengan berita yang tak bole main air sebab kitorang pakai tracksuit. tapi sebab da sampai so kitorang bedal masuk gak. akibatnye, dua tempat je yang kitorang bole main sebab pkai tracksuit. wuu~

takpe2, even dua tempat je kite bole main fana still enjoy. sangat seronok ade ngan korang. i am really gonna miss u guys. :(

da tak taw nak cakap pe so let's allow the pictures to speak. :)










*"mane puran??"-doyan :P*

and of course, this lil' thing. sweet~! :))


*name die keluang man. doyan gtaw.*

Sunday, November 21, 2010

you are my love

Share

by Yuki Kjiura

Kiss me sweet
I'm sleeping in silence all alone in ice and snow
In my dreams I'm calling your name
You are my love
In your eyes I search for my memory
Lost in vain
So far in the scenery
Hold me tight and swear again and again
We'll never be apart
If you could touch my feathers softly, I'll give you my love
We set sail in the darkness of the night
Out to the sea
To find me there
To find you there
Love me now if you dare
Kiss me sweet
I'm sleeping in sorrow
All alone
To see you tomorrow
In my dreams I'm calling your name
You are my love
My love

Friday, November 12, 2010

of Lost World of Tambun and karok~

Share
this is a teaser. hee~ i'll update the stories when i have some time ya~
:)

Wednesday, November 3, 2010

chatbox~

Share
oh ho. i've put up a chat box here. just for testing actually. out of boredom*weyh, ko de test kot esok*

let's see until when that cbox will be here.

so guys,*ladies too of course! :P* let me hear what you'll say~!
:D

Tuesday, November 2, 2010

Share


if one day you wake up and find that you're missing me
and your heart starts to wonder where on this earth i could be
thinkin' maybe you'll come back here to the place that we'd meet
and you'll see me waiting for you on our corner of the street

Friday, October 29, 2010

diet Rasulullah saw

Share

Rupanya tanpa kita sedari, dalam makanan yang kita makan sehari-hari, kita tak boleh makan sesuka hati kita saja. Inilah penyebab terjadinya berbagai penyakit antara lain penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain-lain penyakit. Apabila anda telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yang lainnya.

Ustaz Abdullah Mahmood mengungkapkan, Rasulullah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai menjaga makanannya sehari-hari. InsyaAllah kalau anda ikut diet Rasulullah ini, Anda takkan menderita sakit perut ataupun keracunan makanan.


Jangan makan SUSU bersama DAGING

Jangan makan DAGING bersama IKAN

Jangan makan IKAN bersama SUSU

Jangan makan AYAM bersama SUSU

Jangan makan IKAN bersama TELUR

Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD

Jangan makan SUSU bersama CUKA

Jangan makan BUAH bersama SUSU (Contoh : KOKTEL)


CARA MAKAN

* Jangan makan buah setelah makan nasi, sebaliknya makanlah buah terlebih dahulu, baru makan nasi.

* Tidur 1 jam setelah makan tengah hari.

*Jangan sesekali tinggal makan malam. Barang siapa yg tinggal makan malam dia akan dimakan usia dan kolesterol dalam badan akan berganda. Nampak memang sulit.. tapi, kalau tak percaya? Kesannya tidak dalam jangka pendek?. Kesannya akan nampak bila kita sudah tua nanti.

* Nabi pernah mencegah kita makan ikan bersama susu. kerana akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh ilmuwan yang menemukan bahawa dalam daging ayam mengandung ion+ sedangkan dalam ikan mengandung ion-, jika dalam makanan kita ayam bercampur dengan ikan maka akan terjadi reaksi biokimia yang akan dapat merosakkan usus kita.


Antara amalan-amalan kesihatan lain yang wajar diamalkan:

1. Mandi Pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit. Air sejuk yang meresap ke dalam badan dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan tidak gemuk.

2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air dalam peti sejuk/ais) setiap pagi. Mujarabnya InsyaAllah jauh dari penyakit (susah mendapat sakit).

3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit setelah membaca doa). Kita akan terhindar dari sakit kepala atau migrain. Ini terbukti oleh para ilmuwan yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang tersebut.

4. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.Begitu juga ahli saintis telah menemukan bahawa enzim banyak terkandung di celah jari-jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzim sejenis alat percerna makanan).


Sabda nabi : "Ilmu itu milik Allah, barang siapa menyebarkan ilmu demi kebaikan insyaAllah, Allah akan menggandakan 10 kali kepadanya"


*sumber dari sini.

Thursday, October 28, 2010

Share


rindu.


Wednesday, October 27, 2010

Share
like a fool.
i believe every single word that you say.

i love you.
i don't want to have any doubts about you.

but now.
how can i survive this?

:(

Share


kenapa buat camni kat fana?

you're lying to me
over and over again.

please
jangan sampai fana betul-betul fed up.
betul-betul penat.

then,
it will be the end.

Tuesday, October 26, 2010

memori

Share
memori. susahkan kalo takde memori. tak bole bayangkan kalo satu hari nanti tereksiden then hilang ingatan. tak bole bayang camne nak hidup tanpa ingat/kenal orang2 yang selama ni sayang kat kite. mesti stress. orang tu lagi stress n sdey kan sebab kite tak ingat die.

nape tiba2 tachink ni? sebab baru lepas tengok 6 episod Tsubasa Chronicle. anime yang best. yang dari kecik2 dulu sampai sekarang still duk tengok ag. maybe ramai yang taw sal anime ni kot. kalo xtaw bole bace serba sedikit sal anime ni kat sini.

sakura n shaoran ni sangat sweet. sangat terharu dengan kesungguhan shaoran cari memori sakura even sakura tak dapat ingat sape die. shaoran terpaksa korbankan die punya relationship dengan sakura sebagai syarat daripada Dimensional Witch untuk die dapat merentas dunia berbeza untuk cari memori sakura. but even she cannot recognise him, their relationship is so strong that deep down she knows how special and important shaoran is to her.

scene yang paling tachink kat episod 6. time sakura tanye shaoran. "who are you?". time tu hati sendiri plak rase pedih sebab sangat2 bole imajin pe shaoran rase time tu.
















*my faveret picture.*


*my second faveret picture*

haih~ tachink ngn katun plak. keje banyak sebenarnye. tapi tensi sampai xley pikir dengan betul. so layan la Tsubasa Chronicle ni kejap. da abis layan, so jom2 sambung wat keje~

*it's not that i'm keeping grudges but i want you to feel the same thing as i feel so that you won't do that again as you yourselves can feel how hurt it is. i won't do anything to you. because i know. i will get it back. karma babe. karma. so i'll leave it to HIM. HE knows the best.

Monday, October 25, 2010

ape yang dirancang tak semestinye jadi.

Share
da plan elok2 da.
tapi
tak jadi jugak.
hmmm...
elak punya elak
jumpe lagi jugak.
haish..
aku nak lari dari kau la, taw x?

*sebaik kejadian ialah yang dirancangNYA. mungkin de hikmah di sebalik ni. sape tahu kan? ku berserah padaMU.

Saturday, October 23, 2010

Share
in need of you.
now.
really.
:(

Monday, October 18, 2010

Love Like Woe~

Share

by The Ready Set

Woe oh, oh, oh!
Woe oh, oh, oh!
I kinda feel like it don't make, like it don't make
Feel like it don't make sense
I'm thinking baby you and I are undeniable
But I'm finding now love's unreliable
I'm given all I got to make you stay
Or am I just a roadblock in your way?

'Cause your a pretty little windstorm
Out on the boulevard
Something like a sunset
Oh, you're a shooting star
And I might drive myself insane
If those lips aren't speaking my name

'Cause I got some intuition
Or maybe I'm superstitious
But I think you're a pretty sweet pill that I'm swallowing down
To counter this addiction
You got me on a mission
Tell me darling can I get a break, some how
Can I say no?

She's got a love like woe (Woe oh oh oh)
Girl's got a love like woe (Woe oh oh oh)
(Ba da da)
I kinda feel like it don't make sense
Because you're bringing me in
And now you're kicking me out again

Love so strong (Woe oh oh oh)
Then you moved on (Woe oh oh oh)
Now I'm hung up in suspense
Because you're bringing me in
And then you're kicking me out again

It's like a hurricane
Speed train
She's a moving car
Go catch her in the fast lane
Oh I gotta know
Can I keep up with her pace?
Kick it into gear when I see that face

You can take up all my time 'cause you're the only one
That can make a storm cloud break
Pulling out the sun
And I can get caught in the rain
Can I get your lips to speak my name?

'Cause I got some intuition
Or maybe I'm superstitious
But I think you're a pretty sweet pill that I'm swallowing down
To counter this addiction
You got me on a mission
Tell me darling can I get a break, some how
Can I say no?

She's got a love like woe (Woe oh oh oh)
Girl's got a love like woe (Woe oh oh oh
(Ba da da)
I kinda feel like it don't make sense
'Cause you're bringing me in
And now you're kicking me out again

Love so strong (Woe oh oh oh)
Then you moved on (Woe oh oh oh)
Now I'm hung up in suspense
Because you're bringing me in
And then you're kicking me out again

Because we only have one life
The timing and the moment
All seem so right
So would you say you're mine? (We'll be just fine)
Would you say you're mine? (We'll be just fine)

She's got a love like woe (Woe oh oh oh)
Girl's got a love like woe (Woe oh oh oh)
(Ba da da)
I gotta feel like it don't make sense
'Cause you're bringing me in
And now you're kicking me out again

Love so strong (Woe oh oh oh)
Then you moved on (Woe oh oh oh)
Now I'm hung up in suspense
Because you're bringing me in
And then you're kicking me out again

She's got a love like woe (Woe oh oh oh)
Girl's got a love like woe (Woe oh oh oh)
(Ba da da)
I kinda feel like it don't make sense
'Cause you're bringing me in
And now you're kicking me out again

Love so strong (Woe oh oh oh)
Then you moved on (Woe oh oh oh)
Now I'm hung up in suspense
Because you're bringing me in
And then you're kicking me out again

*i'm longing to be like this song. free like a flying bird.
**thinking of you, speaking to you make me feel free. you bring hope to my soul. :)

Saturday, October 16, 2010

oh oh~

Share

oh oh~

saya clumsy lagi~
kali ni hilang dompet plak. haih~ tercicir dompet tu time nak masukkan die lam beg. time nak p miting malam tu baru pasan.

eh, MANA DOMPET??

mula la kelam-kabut. haru jap. nak nangis pun ade. yela. duit bole cari. tp bnde2 penting lam wallet tu cam ic, kad bank, n most importand gmbr umi abh cmne? susah kot nak wat semula. huu

naseb baik la time kol kierah tanye ade nampak ke x wallet tu die tercakap sal pakcik western tu de tanye die," ade x kawan name fatin tercicir dompet?". mula2 die ingatkan che aten since name penuh che aten tu che faten humaira kan. but since pakcik western tu ckp dompet tu kaler putih so sah2 la bukan sebab che aten's purse is pink*since budak ni hantu pink*. dengar die cakap camtu terus turun pi kafe nak p tanye pakcik tu.

sampai kat kafe terus serang makcik kat western tu.
"makcik, mne pakcik?kawan saya cakap die ade jumpe dompet saya."
"ye ke?erm..try tengok kat mini market tu."
"oke. time kasih makcik :)"

so menapak lagi ke mini market aka kopetro. intai punye intai lam tu xdelah pulak pakcik ni. pegi lagi tanye kat makcik western. ade abang kat western tu plak sruh tengok kat tempat air. melangkah pulak pegi tempat air. tengok2 pakcik tu xde jgk. ish, mne la pakcik western nih.

so tanye la kat pakcik air tu.
"pakcik ade nampak pakcik western tak?"
"nape?nak cari dompet kamu ke?"
*sengih*"haah.huu"
"hah, tu ade kat situ.*dan pakcik tu pun bagi dompet"

wah~naseb bek jumpe~ huu. n naseb baek xhilang pape. ALHAMDU LILLAH..

*time kaseh byk2 kt budak sudan yang jmpe wallet tu, pakcik western yang gtaw kierah dan jugak makcik dan pakcik yang cam sape tuan punye dompet tu according to gambar passport yang ade lam wallet tu. syukur~
*fana, please lah oke. please jangan clumsy lagi. tolong tolong~ (-_-")

Wednesday, October 13, 2010

clumsy me :(

Share
salam.

hari tu pegi Ipoh dengan Aten n Fizah sebab ade keje. da alang2 kuar tu pi la kami ke JJ. sebab utamanya ialah dua dari kami ni kepingin nk makan donuts from Big Apple. so sampai sana, pas solat sume trus p makan sebab diri ini kebulur dari pagi tak makan pape ag.hu

da siap makan kaki pun gerak pi Big Apple. pilih punya pilih beli la dua bijik. sebelum tu ada terdetik kat hati nak beli enam bijik wat makan skali ngan Furqan, Wani J n Doyan. tapi ntah nape time beli tu tercakap kat die nak dua bijik je. so beli la dua bijik.

pastu pusing2 la JJ tu kejap. da puas pusing2 pi la turun kat bahagian bawah. time nak bayar kat bawah tu tiba2 rase cam tangan kanan kosong. tengok kat tangan kanan trus terkejut.

ALAMAK! MANA BIG APPLE AKU??

pas bayar tu pi cari kat area2 yang pi tadi. wuu.. sdey.. tetap tak jumpe gak. 2, 3 kali gak la pusing2 tempat tu. haih~ memang la aku ni clumsy + loklak. Big Apple yang ade kat tangan pun bole ilang camtu je. naseb baek la tak beli enam bijik tadi. kalo tak memang bole meraung sorang2.huu

"ni kalo da ade anak ni camne la.. entah2 anak pun bole ilang gak. haih~" -> fizah. (-_-")



*memang lam mimipi je la makan Big Apple malam tu.huu*

Tuesday, October 12, 2010

Share
geram.

oh seyesly geram oke. it seems like i was right about you. oh come on babe! nak break up sebab nak concentrate on studies??huh, yeah right. like i don't know who you are. ingatkan kawan aku tu bole jinakkan kau. rupanye kau ni memang xtaw bersyukur la. kawan aku tu sikit punya baek, sayang kau macam nak mati but then you said, "i'm sorry. we have to break up as i want to concentrate to my studies." kalo betul tak pela jugak and aku memang salute kau la sebab berani wat decision camtu. the prob is, kau pegi main ngan jantan lain plak. pe kes wey?

oh. seriously. aku hangin betul ngan pompuan camni. kalo memang da betul da tak suka kat kawan aku tu. then just tell him the truth rather than giving him those lame excuses. you know what?truth is better even if it hurts.

aku ingatkan laki je yang jenis suka bagi alasan tak masuk akal nak tinggalkan pompuan untuk die ngorat pompuan lain. rupenye pompuan pun ada jugak and you are the best example i can give.



*ya ALLAH. sesungguhnya KAU lah yang memegang hati-hati kami. janganlah KAU bolak-balikkan hati kami. kekalkanlah ia di tempat dan jalan yang lurus. amiin.

*moga benda ni tak jadi kat diri ini. jaga diri fana. jaga hati juga. :)

Saturday, October 9, 2010

Bad Romance

Share

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Bubbly - Colbie Caillat
*oh oh what does it mean?*

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Realize - Colbie Caillat
*yea, i realize how chubby i am (-_-")*

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Lovebug - Jonas Brothers
*really?haha*

WHAT'S YOUR MOTTO?
Never Too Late - 3 Days Grace
*yeah, right.haha*

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Hey Mickey! - Spice Girls
*betul ke?tp xde telinga comel cm mickey pun..*

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance With You - Black Kids
*i'm agree with this.haha*


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
American Boy - Estelle feat. Kanye West
*oh yeah. dan humphrey, u always in my mind.*

WHAT IS 2 + 2??
Beat It - Fall Out Boy
*soo true.haha*

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Never Knew I Needed - Ne-yo
*it's the past. now i know i need you soo badly*

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Zero Graviti - David Archuletta
*oh apekah?*

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
She Wolf - Shakira
*oh tidak!!*

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Sorry, Blame It On Me - Akon
*hmm...*

WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Broken - Seether feat. Amy Lee
*baru kawen da broken da?*

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Kiss Me Through The Phone - Soulja Boy feat. Sammie
*alamak alamak.ni tertukar ngan soklan kt atas ni*

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Apologize - Republic
*seriously??*

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Two Worlds - Phil Collins
*er...*

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
The Killers - Mr. Brightside
*the killers who?*

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
I Hate Myself For Losing You - Kelly Clarkson
*oh yeah.i did.once*


WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Through The Trees - Low Shoulder
*kite penah main kat celah2 pokok ke?*

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Bad Romance - Lady Gaga
*oh oh. XP*

Sunday, October 3, 2010

syukur.

Share
salam~

Syukur Alhamdu Lillah kerna dengan limpah kurniaNYA serta izinNYA aku dapat meneruskan hidupku ini. tanggal 3hb oktober merupakan ulang tahunku yang ke-20. sudah 20 tahun aku menumpang di dunia ciptaanMU ini. banyak yang telah ku pelajari. suka, duka, masam,manis dan pahit. kejayaan dan kegagalan. kegembiraan dan kesedihan. semuanya telah sebati dalam hidupku. aku bersyukur YA ALLAH kerna KAU memberiku peluang untuk merasai semuanya.

YA ALLAH YA TUHANKU.
Dengan ini, aku bermohon YA ALLAH. agar ENGKAU rahmati dan berkatilah kedua ibu bapaku. tanpa mereka, aku takkan berpeluang merasai nikmatMU. ENGKAU panjangkanlah umur mereka, murahkanlah rezeki mereka. KAU kurniakanlah kegembiraan dan kebahagiaan kepada mereka kerna senyuman mereka merupakan nadi hidupku.

YA ALLAH YA TUHANKU.
Setinggi-tinggi syukur ku ucapkan kepadaMU atas nikmat yang KAU berikan. acap kali aku lalai. acap kali aku lupa. ampunkan aku YA ALLAH. sesungguhnya aku hanyalah manusia yang sering kali lalai dengan nikmat dunia.


*terbitnya mentari penanda bermulanya hari yang baru. moga tahun yang baru ini memberiku banyak pengalaman dan pengajaran yang berguna. dan berubahlah ke arah kebaikan.*

Thursday, September 23, 2010

@#$%^&!!!!!!

Share

haih~
sangat tak suka oke.
da siap da wat post tadi.
alih2 error plak.
ilang terus post tu.
tak suka betul.
tak suka tulis benda yang sama banyak2 kali.
macam takde originality.

Sunday, September 19, 2010

Share

oh really.
do you need to haunt me too?
you already scared me to death.
so please.
don't.

Friday, September 3, 2010

counting minutes~

Share
salam~

dalam masa 47 minutes ag saya akan bertolak pulang ke kampung halaman. oh, sangat tak sabar. sangat rindu akan umi abah*sangat* dan juga adik2.

excited juga sebab kali ni dapat pose lame cket kat umah. kalo taun sudah esok nak raye baru sampai umah. sangat sdey. :(

oleh itu, dengan penuh penghargaan saya ingin mengucapkan



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

MAAF ZAHIR DAN BATIN.

:)





Sunday, August 29, 2010

Share

salam.

fuh,penat. tapi sangat seronok. hee. sebenarnya baru balik dari RECMO IX. RECMO IX ni lebey kurang cam program homestay gak la. tapi die kejap je. 4 ari je.

fyi, this is my first time joining this kind of program. and who knows, that first time gives lotssss of memorable and sweet memories for me to cherished. sangat gembira~! :D

untuk family angkat iaitu pakcik hassan dan makcik hasanah*sangat nice name pakcik ngan makcik ni kan?matching sgt.hee*, terima kasih sgt2 sebab jaga kami*fana n wani* dengan sangat baik. makanan sangat sedap. karipap makcik the best lah! :D

setakat ni lah dulu ye. this is just a teaser. i will post more on our activities there. together with the photos.*i hope. tenet utp sangat lah laju seperti snail yang ade kat v5 tuh*

ciao~




Wednesday, August 25, 2010

hatred

Share

i don't like this.
and i don't like you.
hate you?
yes.
i do hate you.
how i wish i can be far away from you.
don't even want to see your face.
don't even want to hear your voice.
please.


GO AWAY.