Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Wednesday, September 30, 2009

demam lagik~

Share
huu...
saya demam lagi....
y ni ag truk dr ari 2....
kpala skit cm nk pecah...
bdn plak sengal2...
kt c2 sakit kt cni sakit...
huu
smlm p klinik...
doktor ckp "hah,ni sorg ag y nk kena kuarantin!"
pe xny,suhu pn da 38.7...
kuarantin??oh,tidak!!
saya tak mau dikuarantinkan....
papepn samada saya dikuarantinkan or x akn diketahui kul 10 nnt...
huu
doakan saya cepat sembuh ye~~

Saturday, September 26, 2009

doushite kimi wo suki natte shimattandarou-tohoshinki

Share
Doushite kimi wo suki ni natte shimattan darou?
Donna ni toki ga nagaretemo kimi wa zutto
Koko ni iru to, omotteta no ni
Demo kimi ga eranda no wa chigau michi

Doushite kimi ni nani mo tsutaerarenakattan darou?
Mainichi maiban tsunotteku omoi
Afuredasu kotoba, wakatteta no ni (mou todokanai)

Hajimete deatta, sono hi kara
Kimi wo shitteita ki ga shitan da
Amari ni shizen ni tokende shimatta futari

Doko e iku no ni mo issho de
Kimi ga iru koto ga touzen de
Bokura wa futari otona ni natte kita
Demo kimi ga eranda no wa chigau michi

Doushite kimi wo suki ni natte shimattan darou?
Donna ni toki ga nagaretemo kimi wa zutto
Koko ni iru to, omotteta no ni (mou kanawanai)

Tokubetsu na imi wo motsu kyou wo
Shiawase kao de tatsu kyou wo
Kirei na sugata de kami sama ni chikatteru, kimi wo

Boku ja nai hito no tonari de
Shukufuku sareteru sugata wo
Boku wa dou yatte miokureba ii no darou?

Mou doushite kimi wo suki ni natte shimattan darou?
Ano koro mo, bokura no koto, mou moderenai (kangaeta) modorenai (kangaeta)

Doushite kimi no te wo tsukami ubaenakattan darou?
Donna ni toki ga nagaretemo kimi wa zutto
Boku no yoko ni, iru hazu datta (sono mama nii)

Sore demo kimi ga boku no soba nara to itte mo
Eien ni kimi ga shiawase de iru koto
Tada negatteru
Tatoe sore ga donna ni sabishikutemo (setsunakutemo)


** lagu ni sgt sdap....wlaupun xphm pape pn die ckp(pid,tlg translate lagu ni kt aku!=p) tp die py lagu mmg best...dgr lagu ni lm kete chapid time nk p kb ari 2...then time otw nk p umh die pas blik dr beraya umh umi asma n umi yana pn still dgr lagu ni jgk(ha:pid,lagu samo jah..chapid:byk lagu...ak malah nk burn...natila ak burn ak wi sek2 mu dgr....irra n fana:*gelak suda..haha*)
hee =D


*ni la band tohoshinki 2...tp saya xpenah dgr ag band ni...nk taw lbey lanjut sal band ni sila google or ty la chapid ye...=P*

mau kenal sape itu chapid?ni gmbr die...

*ni time die xtaw y gmbr die disnap...hee*


*ni plak gmbr die posing...hee*


**sbnrny post ini lbey kpd tribute ntuk chapid aka mohd norsyafiq bin abdul hamid...tq pid kz sntiasa sudi jd driver ak time kite sme2 cuti...jasamu dikenang...da p jepun nnt tlg la cri laki jepun comel ntuk aku ek...aku nk y cm jun matsumoto tp aku xmo jun matsumoto versi malaysia aka mu!hee ^_~



Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN =)

Share


salam....
ramadhan da smpai di penghujungnya...
syawal pula yang menjelma...
oleh itu, suka saya untuk mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA...
MAAF ZAHIR BATIN....

jari disusun ampun maaf dipinta....
byk salah dan khilafnya diri ini...
harap dpt dimaafkan dan jika saya melakukannya sekali lagi
suka saya jika rakan2 dpt memberitahu saya akn kesalahan yang saya lakukan
sbb kdg2 saya tidak sedar akn salah saya...
mtk maaf sekali lagi...
trutama sekali untuk fizah,wani,furqan,kierah,hanie,che aten,safwan,aiman dan jge kieJ....
maafkan saya....
untuk abg2 dan kakak2...
saya pohon ampun....
untuk rakan2 satu korse....
saya minta maaf....
semoga hari2 yang mendatang lebih bermakna dan kita(termasuk diri saya juga) dpt membetulkan diri supaya mnjadi lebih baik....
amiin....

dan sekali lagi,

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN =)




Tuesday, September 15, 2009

hari ini...

Share
salam...
hari ini saya gembira...
saya xtaw kenapa tapi saya gembira...
maybkah sbb gossip girl season 3 da kuar??
huu....
saya rindukan dan humphrey saya.....
hee


Sunday, September 13, 2009

kantoi-zee avi

Share
semalam i call u
u tak answer
u kata u keluar pergi diner
u kata u keluar dgn kwn u
but when i called tommy he said it wasn't true

so i drove my car
pergi damansara
tommy kata maybe u tgk bola
tapi bila i sampai u
u tak ada
lagi la i jadi gila

so i call then call smpai u answer
u kata sori sayang
tadi tak dengar
my phone was on silent
i was at the gym
tp latar belakang suara perempuan lain

sudah lah sayang
i don't believe u
for is known that your words were never true
why am i with u i pun tak tahu
no wonder lah my friends pun tak suka u

so i guess that's the end of our story
akhir kata she accepted his apology
tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
with her ex-boyfriend's best friend
tommy....


kantoi

**lagu yang comel..=)

rindu serindu-rindunya-spoon

Share
berikanlah jawapan
huraikanlah simpulan
biar tenang jiwaku
setelah kasih lama berlalu

tidak mungkin kulupa
perjanjian kita
dibawah pohon bambu
dikala bulan sedang beradu

mengapa terjadi perpisahan ini
di kala asmara melebar sayapnya
mengapa kau pergi di saat begini
di kala hatiku terlukis namamu

kalau memang tiada jodoh
apa lagi nk ku heboh
aku malu pada teman
pada semua

rindu....rindu serindu-rindunya
namun engkau tak mengerti
pilu....pilu sepilu-pilunya
namun engkau tak peduli

malu.....semalu-malunya
namun apa daya orang xsudi
mahu....semahu-mahunya
namun apa daya orang dah benci

berikanlah jawapan
huraikanlah simpulan
biar tenang jiwaku
aku rindu

Saturday, September 12, 2009

kenapa?

Share
kenapa,
saya rse cmni?
kenapa,
jd cmni?
kenapa,
hidup saya kosong sekarang?
kenapa,
saya rasa mahu lari?
kenapa,
saya ingin pergi jauh?
kenapa,
hati rse terbeban?
kenapa,
saya melakukan perkara-perkara tersebut?
sekali lagi kenapa,
ini yang terjadi.....

tapi saya tahu,pe yang terjadi itu ade hikmahny...
ape yang trjadi ade sebabny...
ape y trjadi ade sumting y DIA mahu tunjuk....
ape yang trjadi ialah reflect kepada diri saya...
oleh itu,bersabarlah duhai hati...
smpai maseny kamu akn mengerti...



Tuesday, September 8, 2009

perlukah?

Share
bile kenangan lalu mengusik rse....
di kala itu juga manik2 jernih menitis...
sesungguhnya ia tnpa relaku...
ya,ia ialah kenangan...
tp ku tak ingin ingati lagi...
pabila ia datang mengusik,
sesungguhnya ia amat perit...
kadang kala trse seperti ingin..
ntuk mengulangi lagi kenangan itu...
tapi ianya tidak mungkin...
kerna ia sudah jd sejarah...
antara kita tidak lagi seperti dulu...
kamu,sesungguhnya ku merindu...