Pages

Assalamualaikum w.b.t


What I write about might not be what I feel. It could be random. It could be about you, you or you. Or it could be about me. This is how I see the world. At least from what I saw through this thick spectacles.

:)

Monday, August 31, 2009

...

Share
ya ALLAH...
kenapa hati ini xmahu tenang ya ALLAH....
kenapa hati ini seolah2 trbeban ya ALLAH....
kenapa hati ini trse sgt berat ya ALLAH....
apakah yang aku perlu lakukan agar semua ini hilang....
ya ALLAH ya TUHANku...
hanya padaMU kuberserah...
hanya padaMU aku berlindung...
hanya padaMU aku meluahkan segalanya...
aku tidak berdaya ya ALLAH...
trse semua ini sgt berat ntuk aku tanggung....
aku mohon padaMU ya ALLAH...
KAU berikanlah kekuatan ntuk aku melalui semua ini ya ALLAH...
mungkin ini ujian ntukku....

Sunday, August 30, 2009

tadi...

Share
salam...
tadi kn,time tgh bkak pose,tbe2 de sorg 2 mengutarakan satu persoalan...smpai skrg saya dok pk tp xdpt2 jwpnny...soalam trsebut adalah...

"nape ek byk mne kite tdo pn xpenah boring ek??"

huu....mle2 dgr die ty 2 trgelak jgk..tp pas2 trpk...haah la kn...nape ek..hmmm....

...

Share
salam....

orang ckp teman sejati 2 ssh ntuk dicari....
da jmpe jgn lepaskn...
kz nk jmpe satu ag amat payah...
saya pn msih mencari teman saya y btul2 sejati...
teman y hampir sejati saya da jumpe...
tp y btul2 sejati saya belum menjumpainya ag....

teman sejati....
bilakah akn ku menemuimu...
ku amat mendambakan kehadiranmu....
mengharapkan agar kau sentiasa di sisiku...
berada di sisi saat2 ku memerlukanmu...
di saat ku gembira...
jge sedih...
di saat ku marah...
jge ketakutan....
...

Saturday, August 29, 2009

subhanallah...

Share
salam...

a: i've left ISLAM for a very long time...
b: but ISLAM will never leave u...

dgr dialog ni lm cite nur kasih...
ya ALLAH...rse touch sgt2 ble dgr....
ISLAM itu sgt mulia...
sudi menerima walaupun kita dah lme tgglkn ia...
jika ianya manusia,agk sukar ntuk melakukan demikian...kn?
saya sdr pn mayb susah....
so saya phm rse itu...
saya sgt2 phm...

Thursday, August 27, 2009

the need to be loved and to love

Share
salam...
kehidupan sbg seorg manusia...
disayangi dan menyayangi 2 da cm kewajipan...
xsemestinya terhadap orang y berlainan spesies tp trhadap org2 d sekeliling kita....
saya pn xtaw nape saya post sal ni...
tp ingatan trhadap umi ngn abh n adk2 sgt mencengkam...
rinduny pd mereka....
trigt suasana puasa kt umh...
pg2 bgn sahur...
bley tgk mke sorg2 ngntuk...
mata pn cm xbley bukak...haha...
adoi~
rinduny.....
then ble da nk bkak pose sumeny semangat...
y slalu xpenah2 nk tlg kt dapur pn msuk dapur...
haha
adoi~~
adik2ku...
rinduny mereka~~

2. mohd fazli bin abdul aziz
3. nur anisa bt abdul aziz
4. nur adila bt abdul aziz
5. nur athirah bt abdul aziz
6. nur fasiha bt abdul aziz*sgt2 rindu bdk kecik ni...huu*

**puasa elok2 kt umh ye..specially adk..hee
***sumbody plis shoot me!in the need of pain physically as i cannot endure the pain mentally...


Sunday, August 23, 2009

grad2

Share
salam...
ye,saya taw post ini agk lmbt kz da smggu peristiwa itu berlalu tp saya still nk post gk kz saya da jnji ngn org itu...hee
wuu...abg saya da grad...
nnt sape y nk teman saya mkn aiskrim ag...
sape y nk teman n tgk saya mkn nasi lemak kt tepi tasek ag....
nnt sape y nk teman saya jln2 ag...
nnt sape y nk stdi sme2 ngn saya,kierah n furqan...
nnt sape y nk bwk saya p pantai...
huu...
sgt sdey kz xtaw ble ag bley jmpe die...
time die dtg cni ntuk konvo ari 2 mmg sgt2 mnggunakan mase y ada dgn die...
huu...
xtaw ble ag bley spend mse ngn die cm2...
tp xpe...
wlau pape pn fana epi kz abg fana da grad...
n da keje...
nnt bley la bnje fana mkn aiskrim 1 tup ag kn2??
hee..=p


*wah,amk scroll ngn tun 2...hee*

**semoga maju jaya dlm hidup dan jge di kehidupan di cna....fana sgt2 menghargai saat2 abg pingu berada di sisi fana time2 fana sgt2 memerlukannya...saayang abg pingu!hee ^_^

Saturday, August 22, 2009

camwhoring di...SURAU???

Share
salam...
adoi~~
mmg la korg ni(eh2,pandai lak ngelat..kamu pn sme jgk la..)
kt surau pn bley ag amk2 gmbr kn?
kalo xsilap kejadian y xbape nk snonoh ni jd ari khamis..
time solat nk p klas...*kalo salah tlg btulkn ye...ak lpe la..hikhik*
so,mls nk ckp byk2...
korg tgk la gmbr2 di bwh ni ye...


*haa...ni la rumate trsayang sy...hee*


*ni lak korsemate n housemate saya...die ni sweet taw...tp kalo nk ejas die kn lalu saya dl yer..hee*


*ini jge korsemate dan housemate saya...die ni sgt2 comel...saya pn ley trpegun tgk die..hee(erk,saya bkn les**** ye..*


*wah,seyesny mereka!*


*eh,sejak ble plak kwn saya y sorg ni jd mak andam??*


*arghh!!!tensionny!!!=p*


*adoi~kalo da nmeny pmpuan..huu(sdar diri cket ye,kamu 2 pmpuan jgk!)*


*adoi~~mne la aku letak asgnmen aku ni...*

hee...
pape pn tq taw korg...
sonok bukak pose ngn korg td(hee)...
ilang tension jap...
=)



Friday, August 21, 2009

noktah.

Share
salam...
maafkan saya...
saya mungkir jnji saya...
post ini msih tntg dia...

dia...
sumeny da berakhir...
pd hari ini...
pagi ini...
jam ini...
minit ini...
saat ini...
saya telah memutuskan...
tiada lagi kamu lm idup saya...
saya xmahu sakit ag...
cukup la...
dah,cukup...
da xsggp da...
luka ini trlalu dalam...
mgkin x akn sembuh sepenuhny...
biarlah...
saya lepaskan segala kenangan bersama kamu...
memories with u,are best 2 b forgotten...
dun ever come back 2 me again...
i dun want them back...
get the hell out of here!

so saat ini...
noktah...
.

Wednesday, August 19, 2009

di ats dan di bawah

Share
salam...
hidup ni xslaluny indah...
langit xslaluny cerah...

saya dah wat silap,so tanggung la sdr akibtny...
saya hilang sumting y ptg wat saya...
y saya xbley hidup tnpanya dl...
tp saya dh buktikn,da hmpir 3 bln saya hidup tnpanya...
n saya msih hidup ag skrg...
alhmdu lillah...nyawa saya msih pnjg...
so insyaALLAH saya akn hidup tnpanya...
insyaALLAH saya bley truskn hidup saya...
n saya xkn post pape ag sal nya di cni...
jika ini penghujungnya,biar la sumeny stakat ini sahaja...
usah dipnjg2kn ag...

ya ALLAH...
semoga aku kuat ntuk semua ini...
KAU kuatkanlah aku bg menghadapi semua ini...
tnpa bantuanMU aku lemah ya ALLAH...

**ntuk 'nya' itu,anda tetap ptg wat saya...tp mgkin saya da xlayak ntuk jd cm dl wat anda...tp bg saya,anda pernah mnjd org ptg wat saya n akn selamanya begitu...

Sunday, August 16, 2009

epi besday kak effa!!

Share
hari ini 16hb ogos 2009...
hari ini merupakan hari ulangtahun kak effa!!
selamat hari lahir kak effa...
moga pnjg umur,murah rezki, dan moga dpt jodoh y baek...
amiiin...
=)



**gmbr2 akn diupload kemudian...saya penat sgt ni...huu

Friday, August 14, 2009

down...down...down...

Share
salam....
hati saya xstabil...
emosi saya trumbang-ambing...
saya perlukan dahan untuk berpaut...
sekalung penghargaan wat sume utp17 specially kierah n furqan...
dan jgk abg sholleh kz sudi dgr luahan hati ini...
sudi memujuk saat-saat air jernih menodai pipi...
sudi menahan di saat saya hampir rebah...
ya ALLAH...apakah yang perlu aku lakukan tanpa mereka di sisi ya ALLAH...
sesungguhnya aku lemah...
dan aku paling lemah tanpa bantuanMu....

Sunday, August 9, 2009

cannot wait!!

Share
salam...
adoi~~
lmbt la plak nk 13hb ni....
cannot wait 4 da day....
really can't!!
cpt la...
cpt la....
saya nk jmpe die....


*bajet2..huu*

**nnt kite mkn aiskrim sme2 ag ye~

Saturday, August 1, 2009

DEMONSTRASI INTAKE UTP20!!

Share
salam...
wah2!!
sonokny bce post2 org len sal demo ari 2...
k2,dis time turn saya plak ek...
hee...
1st demo, mmg sgt2 cuak!
cuak sbb sedar tanggungjawab sbg skuad demo itu sgt besar...
amat risau kalau2 xdapat nk jalankan tanggungjawab itu dgn baek...
tp alhamdu lillah...
sumeny selesai dgn selamat...
klah..saya xreti nk membebel byk2...
so silalah tatap gmbr2 di bawah ye...
mtk maaf kz xde gmbr time demo berlangsung...^_^

**pemakaian tanjak**




*abg syahmi y sgt semangat memakaikan tanjak*



*tq kak fadh kz pakaikan tanjak kt fana..saayang kak fadh!hee*



*ni plak sifu segala sifu lam bab2 pemakaian tanjak..presenting..(drum rolls) abg nashrique!!*

**selepas demo**

@

*ini ialah komander kami..bergayakan beliau??hee*




*ini ialah driver kami..eh2..silap2..inilah die pengarah program intake..n die jgk la y teman saya p beli fon n teman saya n chea aten p tgk harry potter biarpun die sgt2 xminat cite 2...hee..tq safwan!*



*kak emma + abg ipe + fana*




*ni ayah dan anak taw...xcaye ty nme diorg..*




*ini ialah abg newree y comel..hee..selamat maju jaya ngn interview scomi(erk,btul ke eja ni?)*




*oh2,saya sgt ske rmbut abg kord ini..ske2..n abg jawa lak tetap comel di pndangan mata saya..hee*



*wani!ske tanjak di kepala kamu!nmpk nice*



*kak emma + wani + fizah*




*che aten y sgt2 comel n berani sbg crook pisau + abg ipe y sgt2 stylo*



*ini pula salah seorg krew medtech y sme2 menjayakan mlm demo..maaf saya x taw nme anda tp thnx a lot ya!*



*abg khairi y sgt ske mengatakan die da kurus...yela2..abg khairi da kurus..(kata2 itu doa kn?)=p*



*budak kecik ni pun xnk ketinggalan gk tgk demo*



*terima kaseh y x trhingga wat kak sakinah n kak haniza dan jge abg jepp kz dtg mlm demo 2*




*abg jepp y menten pas intern + fana*



*skuad demo intake utp20..terima kaseh ats pengalaman y sgt2 berharga..saaaayang semua!^_^*


**special thnx 2 diyana kz jd pembekal air ribena wat kami time trening..jge pd safwan,kak didie,kak effa,kak saa n che aten kz sudi menumpangkan kami ntuk trening...n my personal thnx 2 midah(housemate) n skin kz pnjmkn beskal kt fana...tq2...da kurus da cket kot..huu